Jumbo: Τιμή στόχος στα 30 ευρώ από τη Χρυσοχοϊδης Χρηματιστηριακή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Jumbo: Τιμή στόχος στα 30 ευρώ από τη Χρυσοχοϊδης Χρηματιστηριακή
Η χρηματιστηριακή θέτει τιμή στόχο στα 30 ευρώ για τη μετοχή.

Η Jumbo προσφέρει ένα δοκιμασμένο, ανθεκτικό και κερδοφόρο business model και μια διοίκησ που συνεχίζει να ξεπερνά τις δικές της εκτιμήσεις και να υπεραποδίδει, καθώς και μια σαφή πορεία ανάπτυξης, όπως αναφέρει σε ανάλυσή της η Χρυσοχοϊδης Χρηματιστηριακή.

Η χρηματιστηριακή θέτει τιμή στόχο στα 30 ευρώ για τη μετοχή.

Το βασικό της σενάριο ενσωματώνει το guidance του ομίλου για αύξηση εσόδων 4% το 2024 και άνοιγμα άλλων 6 καταστημάτων στη Ρουμανία έως το 2028 (3 εντός του 2026). Αυτή είναι μια μάλλον συντηρητική εκτίμηση που δεν αποτυπώνει τις δυνατότητες της ρουμανικής αγοράς. Το ρουμανικό ΑΕΠ είναι 1,5 φορές το ελληνικό ΑΕΠ, με 1,9 φορές τον εγχώριο πληθυσμό. «Ως εκ τούτου, θα ήταν δίκαιο να υποθέσουμε έναν πιο επιθετικό ρυθμό ανοίγματος καταστημάτων που θα καθιστούσε τη ρουμανική επιχείρηση τουλάχιστον τόσο μεγάλη όσο η ελληνική», αναφέρει η χρηματιστηριακή.

Ακόμη και με συντηρητικές εκτιμήσεις στο μοντέλο της, προκύπτει μια αποτίμηση - τιμή στόχος πολύ υψηλότερη τόσο από το τρέχον επίπεδο όσο και από το επίπεδο του placement των 27,2 ευρώ, καθιστώντας την περίπτωση τοποθέτησης στην Jumbo αρκετά ελκυστική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider