Foxconn: Έσοδα ρεκόρ το γ' τρίμηνο για τον βασικό προμηθευτή της Apple

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Foxconn: Έσοδα ρεκόρ το γ' τρίμηνο για τον βασικό προμηθευτή της Apple
Τα υψηλότερα έσοδά στην ιστορία της για το τρίτο τρίμηνο ανακοίνωσε η ταϊβανέζικη Foxconn, λόγω της μεγάλης ζήτησης για servers τεχνητής νοημοσύνης.

Τα υψηλότερα έσοδά στην ιστορία της για το τρίτο τρίμηνο ανακοίνωσε η ταϊβανέζικη Foxconn, λόγω της μεγάλης ζήτησης για servers τεχνητής νοημοσύνης.

Τα έσοδα για τον μεγαλύτερο κατασκευαστή ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο και τη μεγαλύτερη εταιρεία συναρμολόγησης iPhone της Apple, αυξήθηκαν κατά 20,2% σε ετήσια βάση στα 1,85 τρισ. δολάρια Ταϊβάν (57,3 δισεκατομμύρια δολάρια).

«Το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες της εταιρείας για σημαντική ανάπτυξη», ανέφερε η Foxconn σε ανακοίνωσή της το Σάββατο. Ξεπέρασε επίσης και την εκτίμηση LSEG SmartEstimate που «έβλεπε» 1,79 τρισ. δολάρια Ταϊβάν, η οποία δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στις προβλέψεις των αναλυτών που είναι πιο σταθερά ακριβείς.

Η ισχυρή ζήτηση για servers AI οδήγησε σε ισχυρή αύξηση των εσόδων του τμήματος προϊόντων cloud και δικτύωσης, δήλωσε η Foxconn, στους πελάτες της οποίας περιλαμβάνεται η εταιρεία τσιπ της Nvidia, όπως σημειώνει το CNBC.

Για τα έξυπνα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα, στα οποία περιλαμβάνονται τα iPhones, υπήρξε μια ισχυρή τριμηνιαία αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο χάρη στην κυκλοφορία νέων προϊόντων, αλλά η ετήσια επίδοσή του ήταν σταθερή.

Το τρίτο τρίμηνο είναι παραδοσιακά εκείνο όπου οι τεχνολογικές εταιρείες της Ταϊβάν αρχίζουν να τρέχουν για να προμηθεύσουν smartphones, tablets και άλλα ηλεκτρονικά είδη σε μεγάλους προμηθευτές όπως η Apple για την εορταστική περίοδο των δυτικών αγορών στο τέλος του έτους.

Τα συνολικά έσοδα μόνο τον Σεπτέμβριο έφτασαν τα 733 δισ. δολάρια Ταϊβάν, αυξημένα κατά 10,9% σε ετήσια βάση και στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ για τον μήνα.

Οι μετοχές της Foxconn έχουν καταγράψει άλμα 86% μέχρι στιγμής φέτος, ξεπερνώντας κατά πολύ την άνοδο 24% της ευρύτερης αγοράς της Ταϊβάν. Έκλεισαν με άνοδο 3,7% την Παρασκευή ενόψει της ανακοίνωσης των οικονομικών στοιχείων της, αντισταθμίζοντας την πτώση 0,4% του δείκτη αναφοράς.

Η εταιρεία θα ανακοινώσει τα πλήρη οικονομικά της στοιχεία για το τρίτο τρίμηνο στις 14 Νοεμβρίου.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

WSJ: Μερίδιο 1 δισ. δολαρίων στην Pfizer απέκτησε η Starboard

Shell: «Xασούρα» στα περιθώρια κέρδους από διύλιση πετρελαίου – Στα 5,5 δολάρια ανά βαρέλι

Η Σαουδική Αραβία θέλει να αυξήσει το ποσοστό της στη Nintendo

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider