Η Σαουδική Αραβία θέλει να αυξήσει το ποσοστό της στη Nintendo

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Σαουδική Αραβία θέλει να αυξήσει το ποσοστό της στη Nintendo
Tο Ταμείο Δημόσιων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (PIF) θέλει να ενισχύσει τις δραστηριότητές του στον χώρο της ψυχαγωγίας, στο πλαίσιο της προσπάθειας της χώρας να μετατοπίσει την οικονομική δραστηριότητα από την εξάρτηση του πετρελαίου. 

Την αύξηση των ποσοστών συμμετοχής του στη Nintendo και άλλες ιαπωνικές εταιρείες gaming εξετάζει το Ταμείο Δημόσιων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (PIF), για να ενισχύσει τις δραστηριότητές του στον χώρο της ψυχαγωγίας, στο πλαίσιο της προσπάθειας της χώρας να μετατοπίσει την οικονομική δραστηριότητα από την εξάρτηση του πετρελαίου.

Σύμφωνα με συνέντευξη του αντιπροέδρου Faisal bin Bandar bin Sultan Al-Saud στο Kyodo News, το PIF βρίσκεται σε διαδικασία μεταφοράς των μετοχών που κατέχει σε ιαπωνικές εταιρείες στην εταιρεία παιχνιδιών του, Savvy Games Group, για να δημιουργήσει μεγαλύτερες συνέργειες. «Πάντα υπάρχουν ευκαιρίες», είπε στη συνέντευξη που δόθηκε στο περιθώριο του Tokyo Game Show την περασμένη εβδομάδα, αναφερόμενος σε πιθανές πρόσθετες επενδύσεις.

Το PIF κατέχει ήδη το 8,58% της Nintendo και το 8,97% της Koei Tecmo Holdings, ενώ επίσης έχει αποκτήσει μερίδια σε προγραμματιστές λογισμικού παιχνιδιών όπως η Nexon και η Capcom. Εξετάζει επιπλέον το ενδεχόμενο αγοράς μετοχών σε άλλες ιαπωνικές εταιρείες παιχνιδιών στο μέλλον, είπε ο αντιπρόεδρος.

Σημειώνεται πως η Σαουδική Αραβία τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσει τις επενδύσεις σε επιχειρήσεις ψυχαγωγίας, όπως παιχνίδια και κινούμενα σχέδια, Στο πλαίσιο αυτό, χτίζει μια πόλη ψυχαγωγίας με το όνομα Qiddiya, νοτιοδυτικά του Ριάντ, η οποία θα περιλαμβάνει στάδιο, πίστα Formula 1, εγκαταστάσεις esports και το πρώτο θεματικό πάρκο στον κόσμο αφιερωμένο στην παγκοσμίως δημοφιλή σειρά anime και manga "Dragon Ball".

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

WSJ: Μερίδιο 1 δισ. δολαρίων στην Pfizer απέκτησε η Starboard

Shell: «Xασούρα» στα περιθώρια κέρδους από διύλιση πετρελαίου – Στα 5,5 δολάρια ανά βαρέλι

Σε συζητήσεις για εξαγορά της Arcadium η Rio Tinto

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider