Cenergy: Ξεκινά η δημόσια προσφορά για την ΑΜΚ των 200 εκατ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Cenergy: Ξεκινά η δημόσια προσφορά για την ΑΜΚ των 200 εκατ. ευρώ
Στο ανώτατο όριο των 9,86 ευρώ θα προσφερθούν οι μετοχές της εισηγμένης εταιρείας.

Από σήμερα 8 Οκτωβρίου έως και τις 10 Οκτωβρίου διενεργείται η δημόσια προσφορά στο Βέλγιο και την Ελλάδα για τις νέες μετοχές της Cenergy που θα εκδοθούν στο πλαίσιο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ποσού έως 200 εκατ. ευρώ και θα προσφερθούν σε τιμή διάθεσης η οποία δεν είναι υψηλότερη από 9,86 ευρώ ανά μετοχή.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρία, η Περίοδος Προσφοράς θα ξεκινήσει στις 8 Οκτωβρίου 2024 στις 9.00 π.μ. Ώρα Κεντρικής Ευρώπης (CET) (10.00 π.μ. ώρα Ελλάδος) και αναμένεται να λήξει στις 15.00 CET (16.00 ώρα Ελλάδας) στις 10 Οκτωβρίου 2024 (η «Περίοδος Προσφοράς»), με την επιφύλαξη παράτασης του χρονοδιαγράμματος για την Προσφορά. Τυχόν παράταση της Περιόδου Προσφοράς θα ανακοινωθεί με κανονιστική ανακοίνωση της Εταιρείας, η οποία θα αναρτηθεί επίσης στις ιστοσελίδες της Εταιρείας, του Euronext Βρυξελλών και του Χ.Α., ενώ οι αντίστοιχες ημερομηνίες καθορισμού της τιμής, κατανομής, δημοσίευσης της Τιμής Διάθεσης και των αποτελεσμάτων της Προσφοράς, διακανονισμού και διαπραγμάτευσης θα προσαρμοστούν σε αυτήν την περίπτωση αναλόγως. Στον βαθμό που απαιτείται από το νόμο, η Εταιρεία θα δημοσιεύσει επιπρόσθετα συμπλήρωμα στο Ενημερωτικό Δελτίο.

Η Βελγική Δημόσια Προσφορά, η Ελληνική Δημόσια Προσφορά και η Θεσμική Προσφορά θα διεξαχθούν παράλληλα κατά την διάρκεια της Περιόδου Προσφοράς. H Goldman Sachs International ενεργεί ως αποκλειστικός γενικός συντονιστής και συνδιοργανωτής για την Προσφορά (ο «Αποκλειστικός Γενικός Συντονιστής»), η Alpha Bank. και η HSBC Continental Europe ενεργούν ως συνδιοργανωτές για την Προσφορά και η Eurobank Α.Ε., Euroxx Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., Τράπεζα Optima bank Α.Ε., Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ, Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. και η ING Belgium NV/SA ενεργούν ως επικεφαλής συνδιαχειριστές για την Προσφορά (συλλογικά, οι «Ανάδοχοι»).

Η κατανομή

Με την επιφύλαξη της Καθορισμένης Κατανομής και της Προνομιακής Κατανομής (εκάστη όπως ορίζεται κατωτέρω), και με την επιφύλαξη της ζήτησης, η κατανομή των Νέων Μετοχών έχει προσωρινά κατανεμηθεί στη Θεσμική Προσφορά και στη Δημόσια Προσφορά ως εξής:

(Α) 80,0% των Νέων Μετοχών θα κατανεμηθεί σε Θεσμικούς Επενδυτές (όπως ορίζονται στο Ενημερωτικό Δελτίο) που εγγράφονται στη Θεσμική Προσφορά και,

(Β) 20,0% των Νέων Μετοχών θα κατανεμηθεί σε Ιδιώτες Επενδυτές ή/και Ειδικούς Επενδυτές (έκαστος όπως ορίζεται στο Ενημερωτικό Δελτίο) που εγγράφονται στη Δημόσια Προσφορά, συμπεριλαμβανομένου τουλάχιστον ενός ποσοστού 10,0% των Νέων Μετοχών που προορίζεται για Ιδιώτες Επενδυτές με κατοικία (σε περίπτωση φυσικών προσώπων) ή εγκατάσταση (σε περίπτωση νομικών οντοτήτων) στο Βέλγιο (οι «Βέλγοι Ιδιώτες Επενδυτές»), σύμφωνα με τους βελγικούς κανονισμούς (η «Καθορισμένη Κατανομή», και το εν λόγω 10% των Νέων Μετοχών, το «Καθορισμένο Βελγικό Τμήμα Ιδιωτών Επενδυτών»).

Διαβάστε εδώ την πλήρη ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η πολύμηνη συσσώρευση και αδυναμία του ΧΑ φέρνει γκρίνια - Στο κόκκινο ξανά το ταμπλό

Συμφωνία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - Latsco Family Office για το 10% στην Αττική Οδό

Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για την κατασκευή φοιτητικών εστιών στη Δυτική Μακεδονία, μέσω ΣΔΙΤ

gazzetta
gazzetta reader insider insider