Συμφωνία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - Latsco Family Office για το 10% στην Αττική Οδό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συμφωνία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - Latsco Family Office για το 10% στην Αττική Οδό
Η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί σε premium 15% έναντι της αρχικής δεσμευτικής επένδυσης που έχει ήδη καταβληθεί από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Σε συμφωνία με το Family Office της Μαριάννας Λάτση κατέληξε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για το 10% της Αττικής Οδού, σε μια συναλλαγή που θα πραγματοποιηθεί σε premium 15% έναντι της αρχικής δεσμευτικής επένδυσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε συνέχεια των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού ανακοινώνει ότι κατόπιν συμφωνίας με την εταιρεία Latsco Direct Investments Cyprus Limited προτίθεται να υποβάλει στο ΤΑΙΠΕΔ αίτημα για την απόκτηση από την τελευταία του 10% του μετοχικού κεφαλαίου της “Νέα Αττική Οδός Παραχώρηση Μ.Α.Ε.”.

Η Latsco Direct Investments Cyprus Limited αποτελεί επενδυτικό σχήμα του Latsco Family Office, συμφερόντων κ. Μαριάννας Λάτση.

Η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί σε premium 15% έναντι της αρχικής δεσμευτικής επένδυσης που έχει ήδη καταβληθεί από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται στη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων και στην ολοκλήρωση σχετικών διαδικασιών, όπως προβλέπονται μεταξύ άλλων και από τη σύμβαση παραχώρησης.

Yπενθυμίζεται ότι τόσο παλιότερα, όσο και προ ημερών μόλις, το insider.gr έχει αναδείξει τον όρο που προβλέπεται στη σύμβαση, ότι η νέα παραχωρησιούχος μπορεί να μεταβιβάσει μέχρι και το 49% του μετοχικού της κεφαλαίου εντός της πρώτης πενταετίας, όσο και το ενδεχόμενο εισαγωγής του asset στο Χρηματιστήριο.

Επίσης, μόλις χτες στη στήλη BackStory έγινε αναφορά και πάλι για ενδιαφέρον επιχειρηματικών σχημάτων για απόκτηση ποσοστού στην Αττική Οδό (μεταξύ αυτών της κα Λάτση), με τα εν λόγω σενάρια να «κρατούν» επί μήνες, αλλά έπρεπε πρώτα να «κλείσει» η ολοκλήρωση της μεταβίβασης της υποδομής στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κατασκευαστικές: «Γύρισαν το παιχνίδι» στα περιθώρια κέρδους – Το «βαρύ» ανεκτέλεστο και τα «θεμέλια»

Ποια εθνική στρατηγική; - Αναζητείται λογική - Το είπε και το έκανε

Σιδηρόδρομος: «Κλείδωσαν» οι 4+1 εργολαβίες της Θεσσαλίας

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider