Τροχαίο στην Εγνατία: Τη Μ. Παρασκευή απολογείται ο οδηγός του φορτηγού

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τροχαίο στην Εγνατία: Τη Μ. Παρασκευή απολογείται ο οδηγός του φορτηγού
Την Μεγάλη Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι θα απολογηθεί ο 38χρονος οδηγός του φορτηγού που ενεπλάκη στο δυστύχημα που έγινε χθες το απόγευμα στα διόδια του Πολυμύλου, στην Εγνατία Οδό.

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Μ. Παρασκευή στις 12 στον ανακριτή έλαβε ο Ουκρανός οδηγός του φορτηγού που ενεπλάκη στο δυστύχημα που έγινε χθες το απόγευμα στα διόδια του Πολυμύλου, στην Εγνατία Οδό.

Εις βάρος του 38χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση με αποτέλεσμα την πρόκληση θανατηφόρου ατυχήματος, που είναι κακούργημα, για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και πρόκληση κατά συρροή σωματικών βλαβών.

Μέχρι να απολογηθεί και να αποφασιστεί η ποινική του μεταχείριση παραμένει υπό κράτηση.

Ο 38χρονος είναι πατέρας δύο παιδιών και ζει στην Βουλγαρία.

Υπενθυμίζεται ότι το δυστύχημα συνέβη -εν μέσω πυκνής ομίχλης- στη λωρίδα των διοδίων του e-pass (στον κλάδο προς Κοζάνη). Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, Ι.Χ. αυτοκίνητο επιχειρώντας να περάσει από το σημείο σταμάτησε υπό συνθήκες που διερευνώνται στη μπάρα και ακολούθησε σύγκρουση με άλλο Ι.Χ. αυτοκίνητο που ακολουθούσε. Στη συνέχεια, φορτηγό προσέκρουσε με σφοδρότητα πάνω στα δύο ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, παρασύροντας τον οικίσκο των διοδίων, ενώ ξέσπασε φωτιά που κατέκαψε και τα τρία εμπλεκόμενα οχήματα.

Ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να ισχυρίζεται ότι του έκοψε τον δρόμο ένα αυτοκίνητο την ώρα που πήγαινε να περάσει από τα διόδια και για να αποφύγει το αυτοκίνητο έκοψε το τιμόνι αριστερά και έτσι συνέβη το δυστύχημα.

Στο σημείο επικράτησε πανδαιμόνιο, ενώ κλήθηκε η Πυροσβεστική που κατά την επιχείρηση κατάσβεσης εντόπισε τις απανθρακωμένες σορούς των δύο επιβατών του δεύτερου Ι.Χ. αυτοκινήτου (μεσαίου). Η ταυτοποίηση των νεκρών ήταν αδύνατη και γι' αυτό θα απαιτηθεί εργαστηριακή εξέταση με δείγμα DNA. Άλλα πέντε άτομα, μεταξύ αυτών και υπάλληλος των διοδίων, τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της Βέροιας και της Κοζάνης, με την κατάσταση της υγείας τους να μην εμπνέει ανησυχία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε κίνδυνο φτώχειας το 26,9% των Ελλήνων: Αττική, Νησιά του Αιγαίου και Κρήτη οι πιο ευάλωτοι

Πιερρακάκης σε ΕΑΕΕ: Η Κυβέρνηση έχει έμπρακτα ενθαρρύνει την ασφαλιστική κάλυψη των κατοικιών

Χρυσοχοΐδης: Τα Εξάρχεια δεν είναι άβατο ανομίας, ούτε δυστοπία βίας

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider