H McDonald's εναντίον όλων: Ποιους μήνυσε και τι ζητά - Γιατί βλέπει συνωμοσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H McDonald's εναντίον όλων: Ποιους μήνυσε και τι ζητά - Γιατί βλέπει συνωμοσία
Μήνυση στην JBS, την Tyson Foods, την Cargill και την National Beef Packing έχει καταθέσει η McDonald's.

Μήνυση στην JBS, την Tyson Foods, την Cargill και την National Beef Packing έχει καταθέσει η McDonald's, επειδή φέρεται να συνωμοτούν επί χρόνια εις βάρος της για να ανεβάσουν τις τιμές για τα μπιφτέκια που χρησιμοποιεί. Ειδικότερα, ισχυρίζεται πως οι 4 κορυφαίες εταιρείες επεξεργασίας και συσκευασίας κρέατος έχουν σχηματίσει καρτέλ και την αναγκάζουν να πληρώνει ακριβότερα καθώς εκείνοι καθορίζουν τις τιμές.

Σύμφωνα με το Reuters, η McDonald's μάλιστα, στην μήνυσή της υπογραμμίζει πως οι προαναφερθείσες επιχειρήσεις μείωσαν συλλογικά την παραγωγή τους για να επωφεληθούν από το αναπόφευκτο ράλι που θα ξεσπούσε για τις τιμές στην παγκόσμια βιομηχανία του κρέατος και ειδικά των fast food ήδη από το 2015.

Η αγωγή που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης έρχεται μετά από παρόμοιες αγωγές που έχουν ασκηθεί από κτηνοτρόφους και σούπερ μάρκετ, καθώς και ομοσπονδιακές έρευνες στις αγορές βοοειδών και βόειου κρέατος των ΗΠΑ. «Μόνο εάν συνωμοτούσαν, θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τις τιμές, επειδή ήξεραν ότι η συνεργασία θα τους προστάτευε από τη δυναμική μιας ανταγωνιστικής αγοράς», αναφέρεται.

Η McDonald’s διαθέτει 13.000 εστιατόρια στις ΗΠΑ και συνολικά 39.000 εστιατόρια σε περισσότερες από 100 χώρες. Οι αξιώσεις του κολοσσού του γρήγορου φαγητού, περιλαμβάνουν απροσδιόριστη χρηματική αποζημίωση και δικαστικό πόρισμα με το οποίο θα τερματίζεται οριστικά η φερόμενη σύμπραξη για τον καθορισμό των τιμών.

Όπως επισημαίνεται στο επίμαχο δημοσίευμα, η υπόθεση φέρνει αντιμέτωπες δύο ισχυρές ομάδες: Τα McDonald's, που σερβίρουν εκατομμύρια χάμπουργκερ ημερησίως, εναντίον των επιχειρήσεων συσκευασίας κρέατος, τα σφαγεία των οποίων ελέγχουν την πλειονότητα της παραγωγικής δυναμικότητας βοείου κρέατος στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κατασκευάζει νέο εργοστάσιο στις ΗΠΑ η Flexopack

Ανοίγει το app store της στον ανταγωνισμό η Google

Joker: Folie à Deux - Χάκερς χρησιμοποιούν την ταινία για απάτες

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider