Ανοίγει το app store της στον ανταγωνισμό η Google

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοίγει το app store της στον ανταγωνισμό η Google
Google Play / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images
Δικαστική νίκη απέναντι στην Google πέτυχε η Epic, που κατασκευάζει το δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι Fortnite.

Δικαστική νίκη απέναντι στην Google πέτυχε η Epic, που κατασκευάζει το δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι Fortnite, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός έλαβε εντολή να ανοίξει το λειτουργικό της σύστημα Android στους ανταγωνιστές της. Πλέον, ανοίγει ο δρόμος ώστε να δημιουργήσουν τα δικά τους app stores και συστήματα πληρωμών ώστε να κοντράρουν το κυρίαρχο Google Play Store.

Ο Τζέιμς Ντονάτο, ομοσπονδιακός δικαστής στο Σαν Φρανσίσκο, δικαίωσε την Epic, που υποστήριξε ότι η Google κατέστειλε τον ανταγωνισμό στις εφαρμογές Android και χρησιμοποίησε το μονοπώλιό της για να χρεώνει με υπερβολικά τέλη. Η Google πια δεν θα μπορεί να βάζει εμπόδια στο Play Store για τους αντιπάλους της και ούτε να αναγκάζει τους πελάτες να χρησιμοποιούν το εσωτερικό σύστημα χρέωσης, το οποίο επιβάλλει τέλη έως και 30%.

Επιπλέον, η Google δεν μπορεί πλέον να συνάπτει συμφωνίες κατανομής εσόδων με κατασκευαστές κινητών συσκευών όπως η Samsung και η LG για να προεγκαταστήσουν το Play Store σε εμφανές σημείο στις αρχικές τους οθόνες — ή να τους πληρώσει για να μην προεγκαταστήσουν μια αντίπαλη πλατφόρμα διανομής εφαρμογών Android — βάσει της εντολής, η οποία τίθεται σε ισχύ στις 1 Νοεμβρίου και διαρκεί τρία χρόνια.

Από την πλευρά του, ο γίγαντας της τεχνολογίας διεμήνυσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της ετυμηγορίας και ζήτησε να μπουν στον «πάγο» οι αλλαγές, υποστηρίζοντας ότι θα έθεταν σε κίνδυνο το απόρρητο και την ασφάλεια των δεδομένων των πελατών. «Η απόφαση για την Epic δεν αναφέρθηκε στο προφανές: η Apple και το Android ανταγωνίζονται ξεκάθαρα», τονίζει σύμφωνα με το CNBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κατασκευάζει νέο εργοστάσιο στις ΗΠΑ η Flexopack

Συμφωνία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - Latsco Family Office για το 10% στην Αττική Οδό

Samsung: Απογοητευτικό guidance για τα κέρδη γ' τριμήνου - Η δημόσια «συγγνώμη»

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider