Samsung: Απογοητευτικό guidance για τα κέρδη γ' τριμήνου - Η δημόσια «συγγνώμη»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Samsung: Απογοητευτικό guidance για τα κέρδη γ' τριμήνου - Η δημόσια «συγγνώμη»
Η μετοχή της έχει υποχωρήσει σχεδόν 30% τους τελευταίους έξι μήνες, εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας για την ανταγωνιστικότητά της σε τσιπ τελευταίας τεχνολογίας που χρησιμοποιούνται σε συστήματα τεχνητής νοημοσύνης.

Αδύναμο τρίτο τρίμηνο σε επίπεδο κερδών αναμένει η Samsung, ενώ παράλληλα εξέδωσε δημόσια «συγγνώμη» προς τους επενδυτές, αναγνωρίζοντας πως βρίσκεται σε κρίση. Η μετοχή της έχει υποχωρήσει σχεδόν 30% τους τελευταίους έξι μήνες, εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας για την ανταγωνιστικότητά της σε τσιπ τελευταίας τεχνολογίας που χρησιμοποιούνται σε συστήματα τεχνητής νοημοσύνης.

Ο νοτιοκορεατικός γίγαντας των τσιπ ανακοίνωσε προκαταρκτικά λειτουργικά κέρδη 9,1 εκατ. γουάν για το τρίτο τρίμηνο, υπολείποντας των προσδοκιών της αγοράς για κέρδη 10,3 εκατ. γουάν, σύμφωνα με το CNBC. Ενώ τα αναμενόμενα λειτουργικά κέρδη της έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί σε σχέση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο, μετά την εκτίναξη των τιμών των τσιπ, είναι μειωμένα σχεδόν 13% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

«Αγαπητοί πελάτες, επενδυτές και εργαζόμενοι που πάντα αγαπούσατε τη Samsung. Σήμερα, η διοίκηση θα ήθελε πρώτα να σας ζητήσει συγγνώμη. Προκαλέσαμε ανησυχίες σχετικά με τη θεμελιώδη τεχνολογική μας ανταγωνιστικότητα και το μέλλον της εταιρείας λόγω των επιδόσεών μας που υπολείπονται των προσδοκιών της αγοράς. Πολλοί μιλούν για την κρίση της Samsung. Εμείς που ηγούμαστε της επιχείρησης, είμαστε υπεύθυνοι για όλα αυτά» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Samsung, Jun Young-hyun.

Ωστόσο διεμήνυσε ότι η Samsung πάντα μετέτρεπε τις κρίσεις σε ευκαιρίες, έχοντας μια ιστορία πρόκλησης, καινοτομίας και υπέρβασης: «Σίγουρα θα μετατρέψουμε τη δεινή κατάσταση που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή σε μια ευκαιρία για ένα άλμα προς τα εμπρός. Η διοίκηση μας θα πρωτοστατήσει στην υπέρβαση της κρίσης» τόνισε.

«Θα προετοιμαστούμε για το μέλλον πιο διεξοδικά. Θα αναζωπυρώσουμε το μοναδικό μας πάθος να πρωτοστατήσουμε στο μέλλον χωρίς φόβο και να προσκολληθούμε στους στόχους μας μέχρι το τέλος και να τους πετύχουμε. Θα οπλιστούμε εκ νέου με ένα πνεύμα πρόκλησης για να τρέξουμε προς έναν υψηλότερο στόχο, αντί για μια αμυντική νοοτροπία για να προστατεύσουμε αυτό που έχουμε» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, επεσήμανε πως θα εξεταστεί ξανά η οργανωτική κουλτούρα και θα διορθωθούν όσα χρειάζονται. «Θα ξαναχτίσουμε την παραδοσιακή οργανωτική μας κουλτούρα εμπιστοσύνης και επικοινωνίας. Παρακαλούμε δώστε μας την υποστήριξή σας και την ενθάρρυνσή σας, ώστε η Samsung Electronics να μπορέσει για άλλη μια φορά να επιδείξει τη δύναμή της» κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ασιατικά Χρηματιστήρια: Ξεθυμαίνει το ράλι στην Κίνα - Στο επίκεντρο τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας

Η Κάμαλα Χάρις απορρίπτει το ενδεχόμενο ενός τετ-α-τετ με τον Πούτιν για την Ουκρανία

Τραμπ: «Η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ δεν θα είχε συμβεί εάν ήμουν πρόεδρος»

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider