Boeing: Συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τους εργαζόμενους - Απεργούν εδώ και 25 ημέρες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Boeing: Συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τους εργαζόμενους - Απεργούν εδώ και 25 ημέρες
33.000 εργαζόμενοι απεργούν για 25η μέρα επιμένοντας στη διεκδίκηση καλύτερων μισθών.

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Boeing και του μεγαλύτερου συνδικάτου της, με τις δυο πλευρές να επιδιώκουν συμφωνία για τον τερματισμό της απεργίας περίπου 33.000 εργαζομένων στα εργοστάσια της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ.

Η εταιρεία και το συνδικάτο, τα μέλη του οποίου απεργούν εδώ και 25 ημέρες, είχαν επαναλάβει τις συνομιλίες για τη σύμβαση τη Δευτέρα παρουσία ομοσπονδιακών διαμεσολαβητών.

«Παρόλο που συναντηθήκαμε σήμερα με τη Boeing και τους ομοσπονδιακούς διαμεσολαβητές, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική κίνηση για να αναφέρουμε. Θα επανέλθουμε αύριο», ανέφερε αργά το βράδυ της Δευτέρας η Διεθνής Ένωση Μηχανικών και Εργαζομένων στην Αεροδιαστημική, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.

Η Boeing επιβεβαίωσε επίσης ότι η διαμεσολάβηση θα συνεχιστεί.

Το συνδικάτο ζητά αύξηση των μισθών κατά 40% σε τέσσερα χρόνια και την αποκατάσταση της σύνταξης καθορισμένων παροχών που αφαιρέθηκε με τη σύμβαση πριν από μια δεκαετία.

Η Boeing υπέβαλε βελτιωμένη προσφορά τον περασμένο μήνα, την οποία χαρακτήρισε ως «καλύτερη και τελική», η οποία θα έδινε στους εργαζόμενους αύξηση 30% και θα αποκαθιστούσε το μπόνους απόδοσης. Το συνδικάτο, όμως, δήλωσε ότι αυτό δεν ήταν αρκετό.

Η απεργία έχει σταματήσει την παραγωγή του αεροσκάφους με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, το 737 MAX, καθώς και των ευρέων αεροσκαφών 777 και 767.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

AEGEAN: Πάνω από 12,5 εκατομμύρια επιβάτες μετέφερε το 9μηνο

Emirates: Θα τροφοδοτήσει το 37% των λειτουργιών του Μηχανολογικού της Τμήματος μέσω επενδύσεων σε καθαρή ενέργεια

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider