Emirates: Θα τροφοδοτήσει το 37% των λειτουργιών του Μηχανολογικού της Τμήματος μέσω επενδύσεων σε καθαρή ενέργεια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Emirates: Θα τροφοδοτήσει το 37% των λειτουργιών του Μηχανολογικού της Τμήματος μέσω επενδύσεων σε καθαρή ενέργεια
H Emirates συνεργάζεται με την Etihad Clean Energy Development για μεγάλης έκτασης έργο ηλιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων (Solar PV).

Στο πλαίσιο μιας σημαντικής πρωτοβουλίας για την ενίσχυση της ενεργειακής αποδοτικότητας και της βιωσιμότητας, η Emirates συνεργάζεται με την Etihad Clean Energy Development για την υλοποίηση ενός μεγάλου έργου ηλιακής ενέργειας στο τμήμα Emirates Engineering (μηχανολογικό τμήμα) στο Ντουμπάι.

Η υπογραφή της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής για την Πράσινη Οικονομία 2024 (World Green Economy Summit) παρουσία της Αυτού Υψηλότητας Σεΐχη Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Προέδρου του Ανώτατου Συμβουλίου Ενέργειας του Ντουμπάι, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου της Emirates Airline, καθώς και της Αυτού Εξοχότητας Saeed Mohammed Al Tayer, Αντιπροέδρου του Ανώτατου Συμβουλίου Ενέργειας του Ντουμπάι και Διευθύνοντος Συμβούλου της Αρχής Ηλεκτρισμού και Νερού του Ντουμπάι (DEWA).

Το έργο περιλαμβάνει την ανάπτυξη, τη μηχανική, την προμήθεια, την κατασκευή, τις δοκιμές και τη λειτουργία ηλιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων στο μηχανολογικό τμήμα της Emirates, καθώς και 20 χρόνια υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης.

Συνολικά θα εγκατασταθούν 39.960 φωτοβολταϊκά πάνελ, τα οποία θα καλύπτουν το 37% της ετήσιας ενεργειακής κατανάλωσης της εγκατάστασης, μειώνοντας παράλληλα πάνω από 13.000 τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) ετησίως, όταν θα είναι πλήρως λειτουργικά. Η συνολική ισχύς θα είναι 23.177 kWp, με εκτιμώμενη ετήσια παραγωγή 34.301.960 kWh.

Η Αυτού Υψηλότης, Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum δήλωσε σχετικά: «Η πρωτοβουλία αυτή αναδεικνύει τη δέσμευση της Emirates και τη συνεχή επένδυσή της σε λύσεις ανανεώσιμης ενέργειας ως μέρος της στρατηγικής μας για βιωσιμότητα. Με την ενσωμάτωση της ηλιακής ενέργειας στο μηχανολογικό τμήμα της Emirates, μειώνουμε σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα, ενώ παράλληλα υποστηρίζουμε τους στόχους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) για καθαρή ενέργεια. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με την Etihad Clean Energy Development σε αυτό το έργο ηλιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων, το οποίο προσθέτει ένα ακόμη ορόσημο στο ταξίδι μας προς τη βιωσιμότητα και επεκτείνει σημαντικά τον αριθμό των ηλιακών συστημάτων στις εγκαταστάσεις μας».

Η Αυτού Εξοχότης, Saeed Al Mohammed Tayer δήλωσε με τη σειρά του: «Η Etihad Clean Energy Development, ως κορυφαίος πάροχος λύσεων ενεργειακής αποδοτικότητας στην περιοχή, θα ηγηθεί του έργου, προβάλλοντας την τεχνογνωσία της στην παροχή ενεργειακών συστημάτων υψηλής απόδοσης. Μέσω αυτής της συνεργασίας, η Etihad Clean Energy Development και η Emirates Airline θα διασφαλίσουν τη μακροχρόνια λειτουργική αποδοτικότητα των ηλιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων, επιτυγχάνοντας παράλληλα σημαντική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και του ενεργειακού κόστους. Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Emirates Airline σε αυτό το εμβληματικό έργο. Η συνεργασία μας όχι μόνο ενισχύει το όραμα των ΗΑΕ για ένα βιώσιμο μέλλον, αλλά ακόμη θέτει και τις βάσεις για την υιοθέτηση ΑΠΕ στον τομέα των αερομεταφορών».

Με μια 20ετή συμφωνία για τη λειτουργία και τη συντήρηση, τα ηλιακά φωτοβολταϊκά συστήματα θα συμβάλουν σε μακροπρόθεσμα περιβαλλοντικά οφέλη, διασφαλίζοντας ότι το μηχανολογικό τμήμα της Emirates θα συνεχίσει να λειτουργεί αποτελεσματικά χρησιμοποιώντας καθαρή ενέργεια. Το έργο αυτό αποτελεί μέρος των ευρύτερων προσπαθειών και των δύο εταιρειών για την υποστήριξη της ατζέντας βιωσιμότητας των ΗΑΕ, η οποία επικεντρώνεται στη μείωση της εξάρτησης από μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην προώθηση μιας μελλοντικής οικονομίας χαμηλού άνθρακα.

Άλλες εγκαταστάσεις της Emirates στο Ντουμπάι που διαθέτουν φωτοβολταϊκά πάνελ, περιλαμβάνουν το Emirates Flight Catering (υπηρεσία τροφοδοσίας κατά την πτήση) και το The Sevens Stadium, το οποίο διαθέτει το πρώτο και μεγαλύτερο ηλιακό υπόστεγο σε αθλητική εγκατάσταση στην περιοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider