Για την κηδεία του πάπα Φραγκίσκου, το Σάββατο στο Βατικανό, αναμένονται περίπου 200.000 πιστοί. Σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι, η πρόβλεψη της ιταλικής κυβέρνησης είναι ότι πρόκειται να φτάσουν στην Αιώνια Πόλη περίπου 170 ξένες αντιπροσωπείες, συμπεριλαμβανομένων πολλών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να αφιχθεί στην ιταλική πρωτεύουσα την Παρασκευή, ενώ οι περισσότεροι ξένοι ηγέτες θα ταξιδέψουν στη Ρώμη αυθημερόν.
- Διαβάστε ακόμα - Πενθήμερο πένθος στην Ιταλία για τον θάνατο του πάπα Φραγκίσκου
Μεταξύ άλλων, έχει ανακοινωθεί η παρουσία του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας, του Βρετανού πρίγκιπα Γουίλιαμ, του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, του προέδρου της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα και του Γερμανού προέδρου Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, όπως και του απερχόμενου καγκελάριου Όλαφ Σολτς. Ξεχωριστή θέση μεταξύ των θρησκευτικών ταγών θα έχει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
«Ο Γενικός Γραμματέας θα μεταβεί στη Ρώμη για να παραστεί στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου και να αποτίσει φόρο τιμής στον Πάπα που απεβίωσε» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες, Στεφάν Ντουζαρίκ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Ν. Υόρκη.
Αναφερόμενος στην υποδοχή θρησκευτικών και πολιτικών ηγετών, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι έγραψε στο διαδίκτυο ότι για τη χώρα του«θα αποτελέσει τεράστια ευθύνη, στα πλαίσια ενός διεθνούς γεγονότος».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ