Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Ο Riviera Tower κατασκευάζεται με σκυρόδεμα υψηλών επιδόσεων DYNAMax

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Ο Riviera Tower κατασκευάζεται με σκυρόδεμα υψηλών επιδόσεων DYNAMax
Στην ανέγερση του εμβληματικού Riviera Tower, που αναπτύσσεται στο πλαίσιο του The Ellinikon, με τη χρήση σκυροδέματος υψηλών επιδόσεων της σειράς DYNAMax που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συμβάλλει ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ.

Στην ανέγερση του εμβληματικού Riviera Tower, που αναπτύσσεται στο πλαίσιο του The Ellinikon, με τη χρήση σκυροδέματος υψηλών επιδόσεων της σειράς DYNAMax που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συμβάλλει ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση έχει προμηθεύσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 7.000 m³ σκυροδέματος υψηλών επιδόσεων της σειράς DYNAMax, κατηγορίας θλιπτικής αντοχής C70/85, για την κατασκευή του Riviera Tower. Τα σκυροδέματα DYNAMax χρησιμοποιούνται σε όλα τα κατακόρυφα οπλισμένα δομικά στοιχεία που αποτελούν τους πυρήνες της ανωδομής, καθώς και σε οριζόντια οπλισμένα δοκάρια του κτιρίου.

«Ο Riviera Tower, o πρώτος «πράσινος» ουρανοξύστης κατοικιών στην Ελλάδα και ένας από τους πιο πράσινους στην Ευρώπη, προορίζεται να γίνει ορόσημο βιωσιμότητας στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής στρατηγικής του, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ προσαρμόζει την σύνθεση των σκυροδεμάτων DYNAMax, και πετυχαίνει ισχυρή μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος κατά 25%. Η βελτίωση αυτή επιτεύχθηκε μέσω της ανάπτυξης και χρήσης τσιμέντων ECOPlanet χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος, όπως τα CEM III/B 42.5N SR και CEM II/A-L 42.5R, σύμφωνα με τις αντίστοιχες Περιβαλλοντικές Δηλώσεις Προϊόντος (EPDs), συμβάλλοντας σημαντικά στην αειφορία του έργου» τονίζεται χαρακτηριστικά.

«Η σειρά προϊόντων DYNAMax διακρίνεται τόσο για την βιωσιμότητά της όσο και για την υπερυψηλή αντοχή της έχοντας Μέτρο Ελαστικότητας (> των 40 GPa) και Aνθεκτικότητα σε διείσδυση χλωριόντων < από 750 Cb (ASTM C1202). Έτσι, τα προϊόντα DYNAMax αποτελούν την ιδανική και προτιμητέα επιλογή για την κατασκευή ενός έργου όπως o Riviera Tower, ενώ προσφέρουν σημαντικά μειωμένες ανάγκες συντήρησης κατά τη διάρκεια ζωής του κτιρίου» προστίθεται.

«Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, μέσω της σειράς DYNAMax και σύμφωνα με την αρχή "Χτίζουμε καλύτερα με λιγότερα", επιβεβαιώνει την δέσμευσή του στην καινοτομία και την βιωσιμότητα στον κατασκευαστικό κλάδο, μέσα από λύσεις που προάγουν την αειφορία και την πράσινη ανάπτυξη» αναφέρεται καταληκτικά στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Lamda: «Χτίστηκε» η «Aura Residential» από Σπ. Λάτση – Ελληνικό για την οικιστική επένδυση των 225 εκατ. 

ΗΡΑΚΛΗΣ (Holcim): «Πιάνει» τους στόχους η τσιμεντοβιομηχανία

LAMDA Development-SciCo: Πρόγραμμα ενημέρωσης μαθητών για «έξυπνες» και βιώσιμες πόλεις

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider