EdenCore: Εξασφαλίζει επένδυση 400.000 ευρώ για την ανάπτυξη λύσεων ΑΙ στον αγροτικό τομέα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
EdenCore: Εξασφαλίζει επένδυση 400.000 ευρώ για την ανάπτυξη λύσεων ΑΙ στον αγροτικό τομέα
Η επένδυση από το Uni.Fund ΙΙ ενισχύει την αποστολή της EdenCore να βοηθήσει τους παραγωγούς να αντιμετωπίζουν ασθένειες και να μειώσουν το κόστος χρήσης λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων.

Η EdenCore, μια πρωτοπόρος εταιρεία αγροτεχνολογίας, ανακοινώνει την επένδυση 400.000 ευρώ από το Uni.Fund ΙΙ, που θα χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω ανάπτυξη των λύσεων τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της γεωργίας και την είσοδό τους στην ευρωπαϊκή αγορά. Η επένδυση αυτή ενισχύει την αποστολή της EdenCore να βοηθήσει τους παραγωγούς να αντιμετωπίζουν ασθένειες και να μειώσουν το κόστος χρήσης λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων.

Η EdenCore ιδρύθηκε το 2021 ως spin-off του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, από τον Υποψήφιο Διδάκτωρα Νίκο Μυλωνά και τον καθηγητή Σπύρο Φουντά, με όραμα την ανάπτυξη ενός προϊόντος που θα διευκολύνει την καθημερινότητα του αγρότη, μειώνοντας ταυτόχρονα σπατάλες σε χρήση αγροτικών εφοδίων και εργατοωρών.

«Ερχόμαστε σε επαφή καθημερινά με παραγωγούς και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, συνεπώς η αντίληψη, παράγουμε περισσότερο - με λιγότερα, είναι πλέον καθοριστική. Με το Viewer φιλοδοξούμε να βοηθήσουμε τους παραγωγούς να μειώσουν τα κόστη και τις επισφάλειες της καλλιέργειας, παρέχοντας ένα εργαλείο εποπτείας και έξυπνης διαχείρισης της παραγωγής,» δήλωσε ο κύριος Μυλωνάς.

Το "Viewer" είναι ένα σύστημα που φέρει κάμερες και τεχνολογία ανάλυσης εικόνας για την καταγραφή της υγείας και της παραγωγικότητας των καλλιεργειών. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί να αντέχει σε συνθήκες αγρού και εγκαθίσταται σε τρακτέρ, λειτουργώντας παράλληλα με τις εργασίες στο χωράφι. Με τη χρήση του, οι παραγωγοί μειώνουν έως και 25% την ετήσια χρήση φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων, ενώ τα μοντέλα πρόβλεψης παραγωγής προσφέρουν εκτίμηση τελικής παραγωγής με ακρίβεια άνω του 90%, ακόμα και τρεις μήνες πριν τη συγκομιδή.

Η εταιρεία διαθέτει ήδη δίκτυο αντιπροσώπων σε Ελλάδα και εξωτερικό με αγορές όπως η Γερμανία, η Ισπανία, η Γαλλία και η Χιλή. Παράλληλα, ολοκληρώνει το δεύτερο χρόνο συνεργασίας με την αμερικανική εταιρεία John Deere, όπου και αναπτύσσουμε ολοκληρωμένη λύση εποπτείας αμπελιών με χρήση του Viewer, σε σύγχρονα τρακτέρ.

Η Δώρα Τραχανά, Partner στο Uni.Fund VC, δήλωσε για την επένδυση: «Η επένδυσή μας στην EdenCore αποτελεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τη σπουδαιότητα της Γεωργίας Ακριβείας και την καθοριστική συμβολή της τεχνολογίας στον μετασχηματισμό του πρωτογενούς τομέα. Με τη χρήση καινοτόμων λύσεων, προωθούμε την ποιοτική παραγωγή με λιγότερη χρήση λιπασμάτων, υποστηρίζοντας την αειφορία και την αποτελεσματικότητα. Η ισχυρή ερευνητική και τεχνολογική βάση της ομάδας EdenCore ήταν καθοριστικός παράγοντας στην απόφασή μας να υποστηρίξουμε την ανάπτυξή τους.».

Η EdenCore θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για την περαιτέρω αναβάθμιση του Viewer, καθώς και για την επέκταση σε νέες αγορές, όπως η Αμερική και η Αυστραλία. Το σύστημα είναι σχεδιασμένο να υποστηρίζει κυρίως μόνιμες καλλιέργειες υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως αμπέλια, μηλοειδή (μήλα-αχλάδια) και πυρηνόκαρπα (ροδάκινα-νεκταρίνια), ενώ πρόσφατα επεκτάθηκε και στο ακτινίδιο. Στόχος μας είναι να ενσωματωθούν επιπλέον καλλιέργειες, όπως τα εσπεριδοειδή και τα κράνμπερι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Εθνική Τράπεζα γιορτάζει τα 80 χρόνια της θυγατρικής της Stopanska Banka στη Β. Μακεδονία

H Med απορροφά τις εταιρείες ΟΝΥΞ ΑΕ, Green Hope και Αγάνωρ

Olympus: Εγκαινιάστηκε το εργοστάσιο παραγωγής χαλλουμιού στην Κύπρο

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider