Lidl Βρετανίας: Πληρώνει εργαζομένους για να σπουδάσουν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Lidl Βρετανίας: Πληρώνει εργαζομένους για να σπουδάσουν
Στο πλαίσιο του προγράμματος μαθητείας πτυχίου Retail Leadership, η Lidl συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο του Κίνγκστον για να δώσει στους επιτυχόντες υποψηφίους την ευκαιρία να έχουν εισόδημα ενώ σπουδάζουν.

Έως και 46.000 λίρες (55.000 ευρώ) το χρόνο θα πληρώνει η Lidl στη Βρετανία ορισμένους νέους εργαζομένους για να σπουδάσουν στο πανεπιστήμιο, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα. Στο πλαίσιο του προγράμματος Retail Leadership, η Lidl συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο του Κίνγκστον για να δώσει στους επιτυχόντες υποψηφίους την ευκαιρία να έχουν εισόδημα ενώ σπουδάζουν.

Πιο συγκεκριμένα, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ εκτιμά πως οι νέοι εργαζόμενοι-σπουδαστές θα κερδίζουν 26.000 λίρες τον πρώτο τους χρόνο, με το ποσό να αυξάνεται έως και στις 46.000 λίρες μέχρι τον τέταρτο χρόνο των σπουδών τους. Mάλιστα, ήδη έχουν κατατεθεί πάνω από 5.000 αιτήσεις από ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ακολουθήσουν μια καριέρα στον τομέα των λιανικών πωλήσεων, ενώ 51 υποψήφιοι έχουν γίνει δεκτοί.

Το νέο σχέδιο αναπτύσσεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Κίνγκστον, το οποίο βρίσκεται στην ίδια περιοχή με τα κεντρικά της γραφεία στο Σέρμπιτον. Το πρόγραμμα μαθητείας BSc (Hons) στο Retail Leadership είναι ένα τετραετές πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να συνδυάζει την ακαδημαϊκή μελέτη με την πρακτική εμπειρία στον τομέα του λιανικού εμπορίου.

Η Lidl ανέφερε ότι οι συμμετέχοντες θα περάσουν χρόνο αποκτώντας πρακτική εμπειρία στο κατάστημα, με τακτικές επισκέψεις τόσο στο Πανεπιστήμιο του Κίνγκστον όσο και στο Lidl House για να αναπτύξουν την κατανόησή τους για τη βιομηχανία των λιανικών πωλήσεων. Όσοι ολοκληρώσουν το πρόγραμμα θα εξοπλιστούν μπορούν να αναλάβουν ρόλους διαχείρισης καταστημάτων εντός 4 ετών καθώς έχουν εξοπλιστεί με πολύτιμες γνώσεις και εμπειρία.

«Η συνεργασία αυτή αντικατοπτρίζει τη συνεχιζόμενη επένδυση της Lidl στους ανθρώπους της, θέτοντας μια ισχυρή βάση για το μέλλον της ως ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο του λιανεμπορίου» υπογραμμίζει η επιχείρηση σύμφωνα με ανακοίνωσή της, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει με δημοσίευμά του το Business Insider.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Cosmote και Uni Systems σε συμφωνία - πλαίσιο με την NCIA του ΝΑΤΟ

Google: Πρωτοφανές deal για την αγορά ενέργειας από πυρηνικούς αντιδραστήρες για τις ανάγκες του ΑΙ

Profile Centevo – Danske Bank: Νέα πολυετής συνεργασία στη διαχείριση κεφαλαίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider