BofA: Κέρδη και έσοδα γ' τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BofA: Κέρδη και έσοδα γ' τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις
Ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών τα κέρδη και έσοδα γ' τριμήνου της Bank of America.

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών τα κέρδη και έσοδα γ' τριμήνου της Bank of America (BofA) με ώθηση από τα καλύτερα από το αναμενόμενο αποτελέσματα στο trading.

Η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 12% σε ετήσια βάση στα 6,9 δισ. δολάρια ή 81 σεντς ανά μετοχή, λόγω των υψηλότερων προβλέψεων για ζημίες από δάνεια και των αυξήσεων στα έξοδα. Ωστόσο, οι αναλυτές ανέμεναν τα κέρδη στα 77 σεντς ανά μετοχή.

Τα κέρδη αυξήθηκαν λιγότερο από 1% στα 25,49 δισ. δολάρια έναντι των εκτιμήσεων για 25,3 δισ. δολάρια καθώς τα κέρδη από συναλλαγές και τις αμοιβές διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και επενδυτικής τραπεζικής αντιστάθμισαν τη μείωση των εσόδων από τόκους.

Τα έσοδα από τη διαπραγμάτευση μετοχών αυξήθηκαν κατά 18% στα 2 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας την εκτίμηση των 1,81 δισ. δολαρίων.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους (NII), η διαφορά μεταξύ αυτών που κερδίζει μια τράπεζα από τα δάνεια και αυτών που πληρώνει τους καταθέτες , υποχώρησαν κατά 3% στα 14 δισ. δολάρια. Ωστόσο ενισχύθηκαν 2% από το β' τρίμηνο.

Τα κέρδη από τον κλάδο επενδυτικής τραπεζικής σημείωσαν άλμα 18% στα 1,40 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας την εκτίμηση των 1,27 δισ. δολαρίων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BofA, Brian Moynihan χαρακτήρισε τα κέρδη «στέρεα», επικαλούμενος την αύξηση της επενδυτικής τραπεζικής, των αμοιβών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και των εσόδων από πωλήσεις και συναλλαγές.

«Συνεχίζουμε να επωφελούμαστε από τις επενδύσεις μας στην επιχείρηση», ανέφερε σε δήλωσή του.

Η μετοχή της BofA ενισχύεται 1,26% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Άλμα 45% για τα κέρδη της Goldman Sachs στο γ' τρίμηνο - Στα 12,7 δισ. δολάρια τα έσοδα

Lidl Βρετανίας: Πληρώνει εργαζομένους για να σπουδάσουν

ΕΥ: Αισιόδοξοι για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας στο επόμενο 12μηνο 7 στους 10 CEOs

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider