Citi: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα έσοδα γ' τριμήνου - Στα 20,32 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Citi: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα έσοδα γ' τριμήνου - Στα 20,32 δισ. δολάρια
Η Citigroup ανακοίνωσε τα οικονομικά μεγέθη του γ' τριμήνου πριν από την εκκίνηση της συνεδρίασης της Wall Street την Πέμπτη.

Η ανάπτυξη στην επενδυτική τραπεζική και την διαχείριση πλούτο ενίσχυσε τα οικονομικά μεγέθη της Citi για το γ' τρίμηνο. Ωστόσο, η τράπεζα η τράπεζα «έβαλε στην άκρη» περισσότερα χρήματα για να αντισταθμίσει πιθανές ζημίες που μπορεί να προκύψουν από δάνεια.

Η αμερικανική τράπεζα κατέγραψε έσοδα 20,32 δισ. δολαρίων, έναντι των εκτιμήσεων για 19,84 δισ. δολάρια.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 3,2 δισ. δολάρια ή 1,51 δολάρια ανά μετοχή, από 3,5 δισ. δολάρια ή 1,63 δολάρια ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Τα κέρδη επλήγησαν από το υψηλότερο κόστος πίστωσης.

Ο τραπεζικός τομέας της Citigroup ανακοίνωσε αύξηση εσόδων 18% σε ετήσια βάση, με αιχμή την αύξηση 31% στον κλάδο της επενδυτικής τραπεζικής. Τα έσοδα από τον τομέα διαχείρισης πλούτου αυξήθηκαν κατά 9%.

Η CEO Τζέιν Φρέιζερ ανέλαβε καθήκοντα τον Μάρτιο του 2021 και έχει επικεντρωθεί στο να μειώσει το μέγεθος της τράπεζας και αυτό περιλαμβάνει περικοπές στην παγκόσμια παρουσία της Citi και απολύσεις εργαζομένων.

«Τα αποτελέσματα αυτού του τριμήνου παρέχουν πολλές αποδείξεις ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση και ότι η στρατηγική μας κερδίζει έδαφος, και αυτό φαίνεται στην θετική εξέλιξη κάθε μίας από τις δραστηριότητές μας, στην αύξηση των μεριδίων και των αμοιβών», δήλωσε η Φρέιζερ κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Πρόσθεσε ακόμη, ότι η τράπεζα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιτύχει τους στόχους της για το σύνολο του έτους όσον αφορά τα έσοδα και τα έξοδα.

Η μετοχή της Citi σημειώνει άνοδο άνω του 28% από την αρχή του έτους.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Johnson & Johnson: Στα 22,5 δισ. δολάρια οι πωλήσεις 3ου τριμήνου - Σε θέση οδηγού το Darzalex

Walgreens: Κέρδη καλύτερα από το αναμενόμενο στο δ' τρίμηνο - «Λουκέτο» σε 1.200 καταστήματα

Lidl Βρετανίας: Πληρώνει εργαζομένους για να σπουδάσουν

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider