ΚΕΕΕ: Τεράστιες οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη για τις επιχειρήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΚΕΕΕ: Τεράστιες οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη για τις επιχειρήσεις
Αποδέκτης μεγάλου αριθμού παραπόνων από επιχειρηματίες έγινε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος για τα προβλήματα, τα οποία έχουν δημιουργηθεί από τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και στα τέλη παρεπιδημούντων

Αποδέκτης μεγάλου αριθμού παραπόνων από επιχειρηματίες έγινε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος για τα προβλήματα, τα οποία έχουν δημιουργηθεί από τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και στα τέλη παρεπιδημούντων, μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών, σχετικά με τις ρυθμίσεις για τους χερσαίους συνοριακούς σταθμούς και την ενίσχυση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΕ με την οποία γνωστοποιεί ότι έστειλε σχετική .επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο.

Στην επιστολή η ΚΕΕΕ αναφέρει τα εξής: «Ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας ταλανίζεται από σωρεία ανατιμήσεων και επιβαρύνσεων, τόσο στον τομέα της ενέργειας και των πρώτων υλών, όσο και του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, καθιστώντας αδύνατη την απορρόφηση οιασδήποτε ανατίμησης από τον επιχειρηματία ενώ είναι, απολύτως, αδύνατο να την μετακυλήσει στο καταναλωτικό κοινό, το οποίο πλέον έχει ιδιαίτερα περιορισμένη εναπομείνασα αγοραστική δύναμη. Στο πλαίσιο αυτό, και δεδομένου ότι το εν λόγω μέτρο απειλεί τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων -καθιστώντας τις λιγότερο ανταγωνιστικές συγκριτικά με αυτές άλλων χωρών- παρακαλούμε όπως αποφευχθεί οποιαδήποτε αύξηση στα δημοτικά τέλη. Ακόμα, θα ήταν σκόπιμο να υπάρξει παρότρυνση προς τους ΟΤΑ για την αναζήτηση νέων πηγών χρηματοδότησης τους, για παράδειγμα μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, με παράλληλη αύξηση του ποσοστού της επιχορήγησης τους ή των αποδόσεων των κεντρικών αυτοτελών πόρων τους».

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Ιωάννης Μασούτης: «Οποιαδήποτε αναιτιολόγητη αύξηση από τους ΟΤΑ εις βάρος των επιχειρήσεων και κυρίως των ΜμΕ δε μας βρίσκει σύμφωνους, καθώς επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα και τη βιωσιμότητα τους».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς: Πώς προχωρά το επενδυτικό πλάνο - Τα επόμενα βήματα

Η EBRD επενδύει 24 εκατ. ευρώ στη Famar

Trastor: Προχωρά σε ΑΜΚ 140 εκατ. ευρώ το 2025 για να διευρύνει το free float

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider