AXIA: Έρχεται ισχυρό σετ αποτελεσμάτων από Metlen - Στα 48,60 ευρώ η τιμή στόχος

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
AXIA: Έρχεται ισχυρό σετ αποτελεσμάτων από Metlen - Στα 48,60 ευρώ η τιμή στόχος
Η AXIA έχει θέσει σύσταση «buy» για τη μετοχή της Metlen, με τιμή στόχο τα 48,60 ευρώ ανά μετοχή.

Αύριο, Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου αναμένεται να παρουσιάσει τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου η Metlen, με την AXIA να αναμένει ένα ισχυρό σετ αποτελεσμάτων από τον όμιλο.

Σύμφωνα με την επενδυτική, τα έσοδα του ομίλου αναμένεται να διαμορφωθούν στα 1,52 δισ. ευρώ, με τα EBITDA κατά 1,5% χαμηλότερα στα 280,6 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 175,8 εκατ. ευρώ. Για την περίοδο του εννεάμηνου τα έσοδα εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν κατά 2,1% χαμηλότερα στα 4 δισ. ευρώ, με τα EBITDA εννεάμηνου κατά 4,4% υψηλότερα στα 754,5 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 457,3 εκατ. ευρώ.

Η AXIA έχει θέσει σύσταση «buy» για τη μετοχή της Metlen, με τιμή στόχο τα 48,60 ευρώ.

Οι αναλυτές στέκονται στην αυξημένη ορατότητα που υπάρχει στον τομέα της Μεταλλουργίας, του Asset Rotation, του customer solutions και της θερμικής παραγωγής. Η κερδοφορία αυτών των τμημάτων, μαζί με το αυξημένο ανεκτέλεστο από τα έργα M Power, θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις προοπτικές για την κερδοφορία του ομίλου τόσο για φέτος όσο και για τα επόμενα χρόνια. Η AXIA σημειώνει επίσης ότι υπάρχει εποχικότητα στα κέρδη του ομίλου και αναμένει ένα ισχυρό σύνολο αποτελεσμάτων για το τέταρτο τρίμηνο. Για τη φετινή χρήση προβλέπει ότι ο όμιλος θα παρουσιάσει EBITDA ύψους 1,073 δισ. ευρώ ή 5,9% υψηλότερα από το προηγούμενο έτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider