Tesla: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη στο τρίμηνο - Ράλι 9% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Tesla: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη στο τρίμηνο - Ράλι 9% για τη μετοχή
Υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών ανήλθαν τα κέρδη της Tesla στο γ' τρίμηνο του 2024, εκτοξεύοντας άνω του 6% τις μετοχές του τεχνολογικού κολοσσού στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά τη λήξη της συνεδρίασης στην Wall Street.

Υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών ανήλθαν τα κέρδη της Tesla στο γ' τρίμηνο του 2024, εκτοξεύοντας άνω του 9% τις μετοχές του τεχνολογικού κολοσσού στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά τη λήξη της συνεδρίασης στην Wall Street.

Πιο αναλυτικά, η Tesla ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη 0,72 δολαρίων/μετοχή, ενώ αναλυτές σε έρευνα της LSEG (πρώην Refinitiv) ανέμεναν κέρδη 0,58 δολαρίων/μετοχή. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν σε περίπου 2,17 δισ. δολάρια ή 62 σεντς/μετοχή, από 1,85 δισ. δολάρια ή 53 σεντς/μετοχή, ένα χρόνο πριν.

Τα έσοδα της εταιρείας του Έλον Μασκ διαμορφώθηκαν στα 25,18 δισ. δολάρια για το γ' τρίμηνο, αυξημένα κατά 8% σε ετήσια βάση, ελαφρώς χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για έσοδα ύψους 25,37 δισ. δολαρίων.

Τα έσοδα από την αυτοκινητοβιομηχανία αυξήθηκαν κατά 2% στα 20 δισ. δολάρια από 19,63 δισ. δολάρια την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Τα έσοδα από την παραγωγή και την αποθήκευση ενέργειας αυξήθηκαν κατά 52% στα 2,38 δισ. δολάρια, ενώ τα έσοδα από υπηρεσίες και άλλα αυξήθηκαν κατά 29% στα 2,79 δισ. δολάρια.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Tesla ανέφερε 462.890 παραδόσεις οχημάτων για το τρίτο τρίμηνο, ενώ η παραγωγή ανήλθε σε 469.796 ηλεκτρικά οχήματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Boeing: Ζημίες 6,2 δισ. δολ. το τρίτο τρίμηνο - Οι μεγαλύτερες από το 2020 και την πανδημία

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider