Η απεργία συνεχίζεται στην Boeing: Οι εργαζόμενοι απέρριψαν την σύμβαση που πρότεινε η διεύθυνση

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η απεργία συνεχίζεται στην Boeing: Οι εργαζόμενοι απέρριψαν την σύμβαση που πρότεινε η διεύθυνση
«Όχι» κατά συντριπτική πλειοψηφία είπαν οι εργαζόμενοι της Boeing στο Σιάτλ στην πιο πρόσφατη πρόταση συμφωνίας.

«Όχι» κατά συντριπτική πλειοψηφία είπαν οι εργαζόμενοι της Boeing στο Σιάτλ στην πιο πρόσφατη πρόταση συμφωνίας για τετραετή επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας που πρότεινε η διεύθυνση της βιομηχανίας. Παράλληλα, τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης της απεργίας τους, που έχει παραλύσει δυο κρίσιμης σημασίας εργοστάσια από τα μέσα του Σεπτεμβρίου.

Ο αρμόδιος συνδικαλιστικός φορέας, επεσήμανε πως το 64% των μελών του τοπικού παραρτήματος του IAM τάχθηκε εναντίον της πρότασης, που προέβλεπε αυξήσεις μισθών 35% σε τέσσερα χρόνια, αλλά χωρίς να αποκατασταθεί το σύστημα συντάξεων που είχε καταργηθεί το 2008, απαίτηση πολλών από τους εργαζομένους της.

Μάλιστα, η απόφαση να ασκηθεί περαιτέρω πίεση στη διεύθυνση του αμερικανικού κολοσσού της αεροδιαστημικής βιομηχανίας αντανακλά την πολυετή αγανάκτηση πολλών εργαζομένων, που θεωρούν ότι εξαπατήθηκαν πριν από μια δεκαετία, και βαθαίνει τα προβλήματα για την Boeing, που αντιμετώπιζε ήδη κρίση.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως πάνω από 30.000 εργαζόμενοι κατέβηκαν σε απεργία σε εργοστάσια στη δυτική ακτή των ΗΠΑ από τη 13η Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται πως οι κινητοποιήσεις είχαν σαν αποτέλεσμα να ανασταλεί η παραγωγή του πιο περιζήτητου αεροσκάφους της, του 737 MAX, όπως και μεγαλύτερων μοντέλων της, των 767 και 777.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider