Στο κλαμπ των επιχειρήσεων με κεφαλαιοποίηση 100 δισ. δολαρίων η Palantir

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Στο κλαμπ των επιχειρήσεων με κεφαλαιοποίηση 100 δισ. δολαρίων η Palantir
Η Palantir είναι μία από τις μεγαλύτερες κερδισμένες του S&P 500 στην Wall Street, με την άνοδο της μετοχής της να επιφέρει ένα σημαντικό ορόσημο όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της, καθώς η εταιρεία λογισμικού εισήχθη στο κλαμπ των επιχειρήσεων με χρηματιστηριακή αξία άνω των 100 δισ. δολαρίων από την Παρασκευή.

Η Palantir είναι μία από τις μεγαλύτερες κερδισμένες του S&P 500 στην Wall Street, με την άνοδο της μετοχής της να επιφέρει ένα σημαντικό ορόσημο όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της, καθώς η εταιρεία λογισμικού εισήχθη στο κλαμπ των επιχειρήσεων με χρηματιστηριακή αξία άνω των 100 δισ. δολαρίων από την Παρασκευή.

Το σημαντικό επίτευγμα αντανακλά την ψήφο εμπιστοσύνη των επενδυτών για την Palantir ειδικά στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Η αξία της εταιρείας υπολογίζονταν στα 37 δισ. δολαρίων στην αρχή του 2024. «Περισσότερο από οποιαδήποτε εταιρεία (που δεν ονομάζεται Nvidia) μπόρεσαν να ενισχυθούν εκείνες που σημειώνουν πρόοδο στην κούρσα της ΑΙ, ενσωματώνοντάς την στα προϊόντα τους», δήλωσε ο Γκιλ Λούρια, αναλυτής της Davidson.

«Η Palantir μπόρεσε να προσφέρει έναν συνδυασμό προκατασκευασμένου λογισμικού και υπηρεσιών προσαρμογής που έχει απήχηση σε πολλούς εμπορικούς πελάτες που θέλουν αλλά δεν μπορούν να εντάξουν την τεχνητή νοημοσύνη στα προϊόντα τους» έσπευσε να συμπληρώσει o αναλυτής μιλώντας στο MarketWatch.

Η μετοχή της Palantir εκτινάσσεται 162% σε ετήσια βάση, πίσω μόνο από τις μετοχές της Vistra με άνοδο 232% και της Nvidia με ράλι 185%, μεταξύ των εισηγμένων του S&P 500. Οι επενδυτές γενικά ήταν πιο δύσπιστοι για την επιρροή της ΑΙ στα λογισμικά μέχρι στιγμής φέτος, όμως η Palantir έχει ανατρέψει την τάση.

Η επιτάχυνση της ανάπτυξης της εταιρείας ήταν σπάνια μεταξύ των επιχειρήσεων λογισμικού φέτος. Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι η μόνη κινητήρια δύναμη για την Palantir, η οποία πουλά λογισμικό και σε κυβερνήσεις έχοντας βρει αυξημένη απήχηση λόγω της παγκόσμιας αβεβαιότητας. Επιπλέον, η Palantir συνεχίζει να παρουσιάζει κερδοφορία, με αποτέλεσμα η μετοχή της να ανταμείβεται με «θερμή» επιβράβευση των traders που διαρκώς την αγοράζουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider