Τη διάσπαση της μονάδας παγωτού της με primary listing στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ, αποφάσισε η Unilever. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία θα επιδιώξει τριπλή εισαγωγή, με δευτερεύουσες αγορές το Λονδίνο και την Νέα Υόρκη, σε ένα μεγάλο πλήγμα για το LSE που ήλπιζε ότι θα αποτελέσει τη μοναδική επιλογή της.
Η βρετανική εταιρεία καταναλωτικών ειδών ανακοίνωσε λεπτομέρειες της νέας δομής μαζί με τα ετήσια αποτελέσματα και ταυτόχρονα γνωστοποίησε ότι θα προχωρήσει σε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 1,5 δισ. ευρώ.
Η μονάδα παγωτών που περιλαμβάνει τα Ben & Jerry's και τα Magnum είχε κύκλο εργασιών 8,3 δισ. ευρώ το 2024.
Η Unilever ανακοίνωσε την Πέμπτη αύξηση των υποκείμενων πωλήσεων κατά 4% για το τέταρτο τρίμηνο, έναντι πρόβλεψης 4,1% των αναλυτών σε δημοσκόπηση της εταιρείας. Ο όγκος των πωλήσεων αυξήθηκε κατά 2,9%.
Η κατασκευάστρια εταιρεία της Hellmann's και του Dove λόγω της υποτονικής ανάπτυξης της αγοράς στο άμεσο μέλλον, προβλέπει ότι η αύξηση των υποκείμενων πωλήσεων για το 2025 θα είναι εντός του εύρους του 3%-5%.