ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Από 2 Απριλίου παύει η διαπραγμάτευση των μετοχών στο ΧΑ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Από 2 Απριλίου παύει η διαπραγμάτευση των μετοχών στο ΧΑ
Πράσινο φως από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο squeeze-out για Τέρνα Ενεργειακή. Το δικαίωμα εξαγοράς αφορά 2.557.511 μετοχές εναντι καταβολής 20 ευρώ ανά μετοχή.

Για τις 2 Απριλίου ορίστηκε η ημερομηνία παύσης της διαπραγμάτευσης των μετοχών της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπως ανακοινώθηκε μετά και το πράσινο φως που δόθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για το δικαίωμα εξαγοράς των υπολοίπων 2.557.511 κοινών ονομαστικών μετοχών και την ολοκλήρωση της εξαγοράς από την Masdar.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

1. Σύμφωνα με το Άρθρο 2 της απόφασης 1/644/22.4.2013 του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (στο εξής η «Απόφαση 1/644»), η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «MASDAR HELLAS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.» (στο εξής ο «Προτείνων»), ανακοινώνει ότι, στις 17.03.2025, το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το από 06.03.2025 αίτημα του Προτείνοντος σχετικά με την άσκηση του κατ’ άρθρο 27 του Ν. 3461/2006 (στο εξής ο «Νόμος») δικαιώματος εξαγοράς (στο εξής το «Δικαίωμα Εξαγοράς») των υπολοίπων κοινών ονομαστικών μετοχών της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (στο εξής η «Εταιρεία»), ονομαστικής αξίας 0,30 Ευρώ η κάθε μία (στο εξής οι «Μετοχές»), τις οποίες δεν απέκτησε ο Προτείνων μέσω της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης που υπέβαλε στις 18.12.2024 σύμφωνα με το Νόμο (στο εξής η «Δημόσια Πρόταση»). Η ως άνω έγκριση από το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κοινοποιήθηκε στον Προτείνοντα στις 18.03.2025.

2. Κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 17.03.2025, το Δικαίωμα Εξαγοράς αφορά σε 2.557.511 Μετοχές (στο εξής οι «Σχετικές Μετοχές»), έναντι καταβολής 20,00 Ευρώ ανά Σχετική Μετοχή σε μετρητά από τον Προτείνοντα προς τους κατόχους των Σχετικών Μετοχών, το οποίο ισούται με το αντάλλαγμα που προσέφερε ο Προτείνων στη Δημόσια Πρόταση. Σημειώνεται ότι ο Προτείνων θα αναλάβει την καταβολή των δικαιωμάτων εκκαθάρισης, υπέρ της Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΛ.Κ.Α.Τ.) που βαρύνουν τους πωλητές/κατόχους Σχετικών Μετοχών, ενώ από το ποσό των 20,00 Ευρώ ανά Σχετική Μετοχή θα αφαιρεθεί ο προβλεπόμενος φόρος χρηματιστηριακών συναλλαγών που, σύμφωνα με το νόμο, βαρύνει τους πωλητές/κατόχους Σχετικών Μετοχών, όπως άλλωστε ίσχυε και στη Δημόσια Πρόταση.

Η ημερομηνία παύσης της διαπραγμάτευσης των Μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών ορίστηκε η 02.04.2025. Η διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα του Δικαιώματος Εξαγοράς προβλέπεται στην Απόφαση 1/644.

3. Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την Απόφαση 1/644, σε περίπτωση (α) που κάτοχος Σχετικών Μετοχών δεν εξουσιοδοτήσει προσηκόντως τον Συμμετέχοντα του Λογαριασμού Αξιογράφων του/της στο Σ.Α.Τ. να εισπράξει το αντάλλαγμα για λογαριασμό του/της, ή (β) Σχετικών Μετοχών που είτε δεν είναι ελεύθερες βαρών, δικαιωμάτων τρίτων ή κατασχέσεων είτε βρίσκονται σε λογαριασμό Συμμετέχοντα στο Σ.ΑΤ. υπό ειδική εκκαθάριση, ο Προτείνων θα παρακαταθέσει το αντάλλαγμα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων υπέρ του οικείου δικαιούχου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Νέα επένδυση στην αγορά ΑΠΕ της Βουλγαρίας - Κατασκευαστής η ΤΕΡΝΑ

Δημόσια πρόταση από Masdar για το 29,57% της ΤΕΝΕΡΓ – Στα 20 ευρώ/μετοχή το προσφερόμενο αντάλλαγμα

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Στο 97,60% το ποσοστό της Masdar Hellas

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider