Σταθάκης: Πολύ καλή νέα αρχή με τους υδρογονάθρακες

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταθάκης: Πολύ καλή νέα αρχή με τους υδρογονάθρακες

«Έχουμε κάνει πολύ καλή νέα αρχή που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να πάει σε άλλη κλίμακα, οικονομικά και γεωπολιτικά», τόνισε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Πετρελαίου που διοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας και το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια. Ο κ. Σταθάκης είπε ότι προχωράμε στην ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου, ώστε να διευκολυνθεί το διεθνές και εθνικό ενδιαφέρον των επενδυτών με βασικό στόχο να μειωθεί το διάστημα από την αρχική εκδήλωση ενδιαφέροντος μέχρι την υπογραφή των συμβάσεων.

«Δεν ακούστηκαν ούτε θα ακουστούν πανηγυρισμοί πρώιμοι, ούτε έσοδα εκατομμυρίων», ανέφερε ο κ. Σταθάκης και πρόσθεσε ότι το υπουργείο έχει συγκεκριμένη στρατηγική για να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες στον τομέα των υδρογονανθράκων. Το ενδιαφέρον των ερευνών εστιάζεται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και λαμβάνει υπ' όψιν και το νέο πλαίσιο ερευνών σε σχέση με την Κύπρο, το Ισραήλ κλπ όπως σημείωσε.

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη χρονική συγκυρία για το θέμα των υδρογονανθράκων επισημαίνοντας ότι «βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου έχει εκδηλωθεί επενδυτικό ενδιαφέρον πού σημαντικών πετρελαϊκών εταιρειών. Έχει προχωρήσει ένας σημαντικός αριθμός υπογραφών για οικόπεδα» ανέφερε.

Ακόμη, σημείωσε ότι το υπουργείο προχωρά σε σταδιακή επαναπροκήρυξη και άλλων θαλάσσιων και χερσαίων περιοχών στις οποίες περιλαμβάνονται και περιοχές νότια της Κρήτης, ενώ αναφερόμενος στην ΕΔΕΥ είπε ότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο και θα υπάρξει ισχυρή αναβάθμιση της λειτουργίας της.

Ο κ. Σταθάκης είπε ότι προχωράμε στην καταγραφή νέων σεισμικών δεδομένων και επεξεργασία παλαιότερων για την αξιοποίηση των περιοχών όπου την πρώτη περίοδο δεν είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον.

«Η στρατηγική μας κινείται αυστηρά εντός Ευρώπης και πρόθεση μας είναι να εφαρμόσουμε απαρέγκλιτα όλο το ευρωπαϊκό πλαίσιο», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε στην συμβολή των ΕΛΠΕ σημειώνοντας ότι παίζουν καθοριστικό ρόλο και ότι έχουν διεθνές κύρος το οποίο διευκολύνει την επενδυτική διαδικασία. «Επιδιώκουμε η εταιρεία να συνεχίσει την θετική της πορεία και να αποτελέσει μοχλό σε όλο το φάσμα των νέων δραστηριοτήτων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider