Στη Repsol το 60% των δικαιωμάτων για τους υδρογονάνθρακες στα Ιωάννινα

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη Repsol το 60% των δικαιωμάτων για τους υδρογονάνθρακες στα Ιωάννινα

Έπεσαν την Πέμπτη οι τελικές υπογραφές μεταξύ της Energean Oil και της ισπανικής Repsol για την παραχώρηση του 60% των δικαιωμάτων για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην χερσαία περιοχή των Ιωαννίνων. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά κατατέθηκαν επίσημα στην ΕΔΕΥ και με τον τρόπο αυτό τίθεται σε ουσιαστική εφαρμογή η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που επικύρωνε τη συμφωνία.

Με τον τρόπο αυτό η Repsol γίνεται operator (διαχειριστής) στα χερσαία οικόπεδα στα Ιωάννινα. Η Energean είχε ζητήσει διετή παράταση των ερευνών στο χερσαίο οικόπεδο των Ιωαννίνων, προκειμένου να καταγραφούν, μεταξύ άλλων, τα νέα σεισµικά δεδοµένα 2D, την οποία έκανε δεκτή το Φεβρουάριο το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το φθινόπωρο του 2019 αναμένεται να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των ερευνών ενώ μέχρι το φθινόπωρο του 2023 θα έχει ολοκληρωθεί και η δεύτερη φάση.

Πλέον, οι εργασίες της πρώτης φάσης του βασικού σταδίου ερευνών αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου 2019.

Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση του βασικού σταδίου ερευνών, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου 2023.

Η ερευνητική δραστηριότητα της Energean στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Οκτώβριο του 2014

Το επενδυτικό πρόγραμμα της Energean στη διάρκεια της επταετούς ερευνητικής περιόδου ορίζεται στα 35 εκατ. δολάρια.

H Repsol είναι μια από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες, δραστηριοποιείται σε 37 χώρες και απασχολεί 24.532 υπαλλήλους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider