Καινοτόμες ιδέες στο Fintech αναζητά η Alpha Bank

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καινοτόμες ιδέες στο Fintech αναζητά η Alpha Bank

Διαγωνισμό στον τομέα του Fintech οργανώνει η Alpha Bank στις 24-26 Νοεμβρίου προσκαλώντας όσους έχουν καινοτόμες ιδέες για ψηφιακές τεχνολογίες στον χρηματοπιστωτικό κλάδο να τις αναπτύξουν με τη συνδρομή της Alpha Bank.

Γνωστό και ως hackathon, το Fintech Challenge ’17 αποτελεί έναν διαγωνισμό καινοτομίας που απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν μία πρωτοποριακή ιδέα και θέλουν να εργαστούν πάνω σε αυτήν, προκειμένου να την αναπτύξουν περαιτέρω. Οι συμμετέχοντες σε ένα hackathon μπορεί να αποτελούν ήδη μέρος μίας ομάδας ή μπορούν να ενταχθούν σε μία ομάδα που θα συμμετάσχει στο hackathon. Στη συνέχεια, η κάθε ομάδα θα έχει στη διάθεσή της περίπου 2,5 ημέρες προκειμένου να εργαστεί πάνω στην ιδέα της και να την παρουσιάσει σε μία κριτική επιτροπή.

Στην περίπτωση του Fintech Challenge ’17, οι συμμετέχουσες ομάδες θα κληθούν να παρουσιάσουν προτάσεις που αφορούν τον ευρύτερο χρηματοπιστωτικό κλάδο. Οι θεματικές ενότητες που έχουν επιλεγεί είναι: εφαρμογές χρηματοοικονομικής διαχείρισης για ιδιώτες και επιχειρήσεις, εφαρμογές για επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις, εφαρμογές βελτίωσης της εμπειρίας του πελάτη κατά την εγγραφή του σε νέες τραπεζικές υπηρεσίες ή κατά τη χρήση τους (onboarding νέων πελατών). Επίσης, υπάρχει και η δυνατότητα για ελεύθερη επιλογή από τους διαγωνιζόμενους σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή του χρηματοοικονομικού χώρου θεωρούν ότι μπορούν να δημιουργήσουν μία καινοτόμα εφαρμογή.

Αυτό που πρέπει να τονισθεί είναι πως το Fintech Challenge ’17 δεν απευθύνεται μόνο σε ανθρώπους που γνωρίζουν από προγραμματισμό και ανάπτυξη εφαρμογών. Στην πραγματικότητα κάθε ομάδα χρειάζεται designers, ανθρώπους που να γνωρίζουν από μάρκετινγκ και επιχειρησιακή ανάπτυξη κ.ά. Ένας από τους στόχους είναι οι συμμετέχοντες να προέρχονται από πολλούς και διαφορετικούς χώρους και να αναπτυχθούν καινοτόμες εφαρμογές, οι οποίες θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και από την Alpha Bank.

Τους συμμετέχοντες θα υποστηρίζουν ως μέντορες, κατά τη διάρκεια του Fintech Challenge ‘17, εξειδικευμένα στελέχη της Alpha Bank, αλλά και των συνεργατών της στον διαγωνισμό (ΜΙΤ Enterprise Forum Greece, EY Ελλάδος, Microsoft και Vodafone). Οι ιδέες και οι εφαρμογές που θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα αξιολογηθούν από μία 5μελή κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από κορυφαία στελέχη του χρηματοπιστωτικού κλάδου και από το χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών. Οι διαγωνιζόμενοι θα διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλα από την Alpha Bank, καθώς και βραβεία υποστηρικτικού, εκπαιδευτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα από τους συνεργάτες της τράπεζας στο Fintech Challenge ’17.

Σημειωτέον πως η προθεσμία για την υποβολή αιτήματος συμμετοχής λήγει στις 31 Οκτωβρίου, αλλά η διαδικασία μπορεί να «κλείσει» και νωρίτερα, εφόσον συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός που έχει τεθεί από την οργανωτική επιτροπή. Κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί, καθώς, μέχρι στιγμής, ο αριθμός των αιτήσεων έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, σύμφωνα με τα στελέχη της Alpha Bank.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider