Απρόσκοπτα υλοποιεί το στρατηγικό της σχέδιο η Πειραιώς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απρόσκοπτα υλοποιεί το στρατηγικό της σχέδιο η Πειραιώς

Στο 14,5% υπό το βασικό σενάριο και στο 5,9% υπό το δυσμενές σενάριο διαμορφώνεται ο μεταβατικός Δείκτης Κεφαλαίου Κοινών Μετοχών Κατηγορίας 1 (Transitional Common Equity Tier 1 CET-1) της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία υλοποιεί σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα υπερτερεί των κεφαλαιακών απαιτήσεων.

«Τα αποτελέσματα του Stress Test που διενήργησε η ΕΚΤ επιβεβαιώνουν ότι οι συνθήκες αγοράς στην Ελλάδα βελτιώνονται αισθητά, ακόμη και κάτω από τις συντηρητικές υποθέσεις που εφαρμόζονται σε μια τόσο απαιτητική εποπτική άσκηση. Παραμένουμε δεσμευμένοι στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου ‘Ατζέντα 2020’ για την περαιτέρω ενίσχυση της χρηματοοικονομικής θέσης της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς και την στήριξη της συνεχιζόμενης οικονομικής ανάκαμψης της χώρας», δήλωσε ο Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Κύκλοι της Τράπεζας Πειραιώς αναφέρουν ότι η διαδικασία των stress tests επιβεβαιώνει ότι οι συνθήκες αγοράς στην Ελλάδα βελτιώνονται αισθητά, ακόμη και κάτω από τις συντηρητικές υποθέσεις που εφαρμόζονται σε ένα τόσο απαιτητικό test, όπου μεταξύ άλλων προβλεπόταν ύφεση 3% στην 3ετία 2018-2020.

To stress test βασίζεται στην παραδοχή στατικού ισολογισμού και δεν λαμβάνει υπόψιν οποιεσδήποτε προγραμματισμένες ή εν εξελίξει ενέργειες που η Τράπεζα ήδη έχει υλοποιήσει ή δρομολογήσει, αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι και επιβεβαιώνουν πως «η Τράπεζα Πειραιώς παραμένει προσηλωμένη στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου ‘Ατζέντα 2020’ για την περαιτέρω ενίσχυση της χρηματοοικονομικής θέσης της.

H Τράπεζα Πειραιώς δεν εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης κεφαλαίου, ενώ βρίσκεται ήδη σε φάση υλοποίησης πλήθους κινήσεων αποεπένδυσης μη-στρατηγικών επενδύσεων και πώλησης NPL. Eπίσης, επιταχύνει την πραγματοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδίου με στόχο την επαναφορά σε διατηρήσιμη κερδοφορία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Τράπεζα Πειραιώς, έλαβε γνώση της σημερινής ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναφορικά με τα αποτελέσματα της Πανευρωπαϊκής Άσκησης Προσομοίωσης Ακραίων Καταστάσεων 2018 που διενήργησε η ΕΚΤ στις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες.

Σημειώνεται πως η άσκηση πραγματοποιήθηκε με σημείο αναφοράς τα μεγέθη του ισολογισμού της 31ης Δεκεμβρίου 2017, με προσομοίωση ακραίων καταστάσεων υπό τις παραδοχές βασικού και δυσμενούς σεναρίου. Τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι για την Τράπεζα Πειραιώς στο τέλος του 2020, ο μεταβατικός Δείκτης Κεφαλαίου Κοινών Μετοχών Κατηγορίας 1 (Transitional Common Equity Tier 1 CET-1) υπό το Βασικό σενάριο διαμορφώνεται σε 14,5%, ενώ υπό το Δυσμενές σενάριο σε 5,9%.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι η μεθοδολογία του Stress Test βασίζεται στην παραδοχή στατικού ισολογισμού και δεν λαμβάνει υπόψιν οποιεσδήποτε προγραμματισμένες ή εν εξελίξει ενέργειες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider