Eurobank: Ρεκόρ υποψηφίων για τον 6ο κύκλο του Egg

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurobank: Ρεκόρ υποψηφίων για τον 6ο κύκλο του Egg

Ολοκληρώθηκε η υποβολή επιχειρηματικών ιδεών για συμμετοχή στον 6ο κύκλο του Προγράμματος Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας egg που σχεδίασε και υλοποιεί η Eurobank σε συνεργασία με τo Corallia από το 2013.

Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων έχει ήδη δρομολογηθεί, ώστε τον Ιούνιο να αναδειχθούν οι 30 περίπου ομάδες που θα φιλοξενηθούν και θα υποστηριχθούν για 12 μήνες από το Πρόγραμμα, με στόχο να μετεξελίξουν την ιδέα τους σε επιχείρηση.

Στον φετινό κύκλο υποβλήθηκαν περισσότερες από 270 ολοκληρωμένες αιτήσεις, ενώ πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 3.000 εγγραφές στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων. Οι υποψηφιότητες, μάλιστα, ανήλθαν σε 191 -ο υψηλότερος αριθμός στην ιστορία όλων των κύκλων του egg.

Οι επιχειρηματικές ιδέες που υποβλήθηκαν καλύπτουν όλους τους κλάδους της οικονομίας. Οι κλάδοι που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι εκείνοι των Καινοτόμων Εφαρμογών Τουρισμού (19%), των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) με έμφαση σε Internet of Things και FinTech (17%), του Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (15%), των Δημιουργικών Βιομηχανιών – Gaming (13%), καθώς και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας (11%).

Παράγοντες που συνέβαλλαν καθοριστικά στην αύξηση των συμμετεχόντων και στην ενίσχυση του ανταγωνισμού μεταξύ των ενδιαφερομένων ήταν οι αλλαγές που υιοθετήθηκαν κατά το σχεδιασμό του 6ου κύκλου και, ιδιαίτερα, η παροχή ενός ευρέως πλέγματος χρηματοδοτικών εργαλείων που πλέον περιλαμβάνει από την παροχή μικρο-χρηματοδοτήσεων και επιχειρηματικών κεφαλαίων κίνησης μέχρι πρόσβαση σε επενδυτικά κεφάλαια υψηλού ρίσκου.

«Στρατηγική προτεραιότητα για εμάς στη Eurobank είναι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες που θα επιτρέψουν στην επιχειρηματικότητα, και ιδιαίτερα στη νεανική επιχειρηματικότητα, να γίνει κεντρικό γρανάζι στο μηχανισμό της οικονομικής ανάπτυξης και της ευημερίας για την ελληνική κοινωνία», δήλωε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Σταύρος Ιωάννου. «Στόχος μας είναι μέσα από το egg να δημιουργηθούν βιώσιμες καινοτόμες νεανικές επιχειρήσεις, ανταγωνιστικές, κερδοφόρες και με διεθνή προσανατολισμό. Ο επιχειρηματικός κόσμος, οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν υποχρέωση να συνεχίζουν να επενδύουν στις νέες προσπάθειες ώστε να αναπτυχθούν. Είναι βέβαιο ότι θα βρουν στο χώρο της νεανικής επιχειρηματικότητας ικανούς συνεργάτες, σπουδαίες ιδέες που μπορούν να μετεξελιχθούν σε ποιοτικά προϊόντα και καινοτόμες υπηρεσίες, ώστε να κερδίσουν πολλαπλάσια και οι ίδιοι και η οικονομία μας συνολικά», πρόσθεσε.

Ο Γενικός Διευθυντής του Corallia, καθ. Βασίλειος Μακιός, ανέφερε σχετικά: «Για μία ακόμη χρονιά, το Πρόγραμμα egg προσέλκυσε το ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας, το οποίο τολμά να δοκιμάσει και να δοκιμαστεί στο στίβο της επιχειρηματικότητας. Αναμένουμε με χαρά, αλλά και ευθύνη, τις ομάδες που θα ενταχθούν στον 6ο κύκλο του egg για να τους προσφέρουμε απλόχερα όλα τα απαραίτητα εφόδια για ένα δυναμικό επιχειρηματικό ξεκίνημα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider