Στα ύψη οι τιμές της βενζίνης

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα ύψη οι τιμές της βενζίνης

Στα ύψη κυμαίνονται οι τιμές της βενζίνης πανελλαδικά, καταγράφοντας συνεχή άνοδο και ακολουθώντας την ευρύτερη ανοδική τάση των διεθνών τιμών του πετρελαίου το τελευταίο δίμηνο. Στο λεκανοπέδιο Αττικής, η μέση τιμή έχει ξεπεράσει το 1,5 ευρώ ανά λίτρο, ενώ σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, η τιμή είναι ακόμη πιο αυξημένη (στις Κυκλάδες φθάνει και τα 1,9 ευρώ το λίτρο).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, η μέση τιμή για την αμόλυβδη 95 οκτ. διαμορφώθηκε στα 1,596 ευρώ, για την αμόλυβδη 100 οκτ. στα 1,780 ευρώ, για τη super στα 1,684 ευρώ, για το diesel κίνησης στα 1,370 ευρώ, για το diesel κίνησης στα 1,370 ευρώ.

Στη διεθνή κατάταξη, η Ελλάδα βρίσκεται στην έκτη θέση μεταξύ 167 χωρών ξεπερνώντας σχεδόν όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αναμενόμενες οι ανατιμήσεις

Όπως επισημαίνει παράγοντας της αγοράς, μιλώντας στο insider.gr, «αυτές οι ανατιμήσεις ήταν αναμενόμενες καθώς το τελευταίο δίμηνο το πετρέλαιο διεθνώς ακολουθεί ανοδική πορεία. Αυτό έχει πάντα άμεση επίπτωση και στην ελληνική αγορά. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή παντού σχεδόν στην Ευρώπη, όπως για παράδειγμα στη Γαλλία, οι τιμές έχουν σημειώσει σημαντική άνοδο».

Σημειώνεται ότι οι τιμές του πετρελαίου πραγματοποίησαν άλμα 3% την Τετάρτη, σε νέο υψηλό τρεισήμισι ετών, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Λευκού Οίκου για αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Οι επενδυτές αναμένουν ότι η κίνηση του Ντόναλντ Τραμπ για επαναφορά των κυρώσεων κατά της Τεχεράνης θα προκαλέσει προβλήματα στην προσφορά πετρελαίου από την περιοχή της Μέσης Ανατολής, προκαλώντας άνοδο των τιμών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider