Χαλυβουργική: Κορυφώνεται η κόντρα στην οικογένεια Αγγελόπουλου

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαλυβουργική: Κορυφώνεται η κόντρα στην οικογένεια Αγγελόπουλου

Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να βγει η απόφαση του Δικαστηρίου που θα κρίνει το μέλλον της Χαλυβουργικής της οικογένειας του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου.

Το Δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί για το ποιος θα αναλάβει το managment της Χαλυβουργικής, ή ο πατέρας Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος ή τα παιδιά του Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, πρόεδροι του Ολυμπιακού.

Η ανάληψη των ηνίων της Χαλυβουργικής, λόγω της ενδοοικογενειακής κόντρας που έχει ξεσπάσει, οδηγήθηκε στα δικαστήρια με τον Παναγιώτη και Γιώργο να έχουν υποβάλλει αίτημα «δικαστικής συμπαράστασης» κατά του πατέρα τους, Κωνσταντίνου.

Να σημειωθεί ότι δικαστική συμπαράσταση είναι υποβάλλεται όταν ένα πρόσωπο που έχει σοβαρά ψυχοδιανοητικά ή σωματικά προβλήματα ανωμαλίες δια δικαστικής απόφασης, περιέρχεται σε ολική ή μερική, δικαιοπρακτική ανικανότητα ή έχει ανάγκη της συναίνεσης συγκεκριμένου προσώπου, δηλαδή του δικαστικού συμπαραστάτη, για την έγκυρη κατάρτιση όλων ή ορισμένων δικαιοπραξιών.

Αυτό άλλωστε περιγράφουν στο αίτημα των 18 σελίδων που υπέβαλλαν τον περασμένο Μάρτιο τα δύο αδέλφια, τονίζοντας ότι είναι τέτοια η επιδείνωση των προβλημάτων υγείας του 73 χρονου πατέρα τους ώστε τον καθιστούν ανίκανο να διαχειριστεί τις υποθέσεις του. Γεγονός που, όπως επισημαίνουν, αναθέτει σε εκείνους «το θλιβερό καθήκον να ενεργήσουν ό,τι είναι αναγκαίο για τη θέση του σε πλήρη στερητική δικαστική συμπαράσταση για διασφάλιση της προσωπικότητας και των συμφερόντων του».

Η απόφαση του δικαστηρίου εκτιμάται ότι θα βγει μέσα στον επόμενο μήνα και αναμένεται, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, να είναι καθοριστική για το μέλλον της Χαλυβουργικής.

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι οι χαλυβουργίες της χώρας

Αποφασισμένες να μειώσουν την έκθεση τους στα «κόκκινα δάνεια των χαλυβουργιών είναι οι τράπεζες, θέτωντας παράλληλα εκ νέου σε κερδοφόρα πορεία, τον κλάδο.

Ήδη οι συσσωρευμένες ζημιές για τις μεγάλες χαλυβουργίες της χώρας από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα, ανέρχονται στα 800 εκατ. ευρώ, ενώ τα δάνεια αγγίζουν το 1 δισ. ευρώ, χρήματα που χρησιμοποιήθηκαν για να χρηματοδοτήσουν επενδύσεις με στόχο τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και την αύξηση της παραγωγικής τους δυναμικότητας.
Ήδη οι τράπεζες έχουν αναθέσει στην εταιρεία Alvarez & Marsal να εκπονήσει μια μελέτη βιωσιμότητας για τον κλάδο, η οποία και έχει ήδη συλλέξει στοιχεία για το ποιες μονάδες κρίνονται αποδοτικότερες, παράγουν δηλαδή προϊόν με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Επόμενο βήμα, οι συζητήσεις των βασικών μετόχων με τις τράπεζες από τους οποίους θα ζητηθεί να στηρίξουν οικονομικά τις επιχειρήσεις τους.

Επίσης στις λύσεις που προκρίνονται στην παρούσα φάση είναι οι συνεργασίες, οι συγχωνεύσεις αλλά και το κλέισιμο μονάδων, προκειμένου να μειωθεί η παραγωγή και κατ΄επέκταση τα κόστη λειτουργίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider