Τζούρντα (ΤΧΣ): Αδυναμία των τραπεζών η απουσία στρατηγικού επενδυτή

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τζούρντα (ΤΧΣ): Αδυναμία των τραπεζών η απουσία στρατηγικού επενδυτή
Το όραμα του ΤΧΣ είναι η μείωση του δείκτη NPEs κάτω από το 10% στο τέλος του 2022.

Τον ρόλο του στρατηγικού επενδυτή εξήρε ο Μάρτιν Τζούρντα, διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από το βήμα του Capital Vision.

Παρά το γεγονός ότι η Τράπεζα Πειραιώς και η Eurobank, και λιγότερο η Alpha Bank, διαθέτουν στρατηγικούς επενδυτές ως έναν βαθμό, είναι σαφές από τη μετοχική σύνθεση των στρατηγικών επενδυτών ότι απουσιάζουν οι επενδυτές που θα φέρουν την αλλαγή στον εγχώριο κλάδο.

«Χρειάζονται στρατηγικοί επενδυτές που θα φέρουν την αλλαγή, θα φέρουν χρήματα, για τα κόκκινα δάνεια και τη λειτουργία των τραπεζών από εδώ και στο εξής», δήλωσε ο κ. Τζούρντα συμπληρώνοντας ότι η αναμόρφωση της εταιρικής διακυβέρνησης αποτελεί success story η αναβάθμιση της εταιρικής διακυβέρνησης. «Yπάρχουν ελλείψεις αλλά βελτιώνεται η κατάσταση», είπε.

Όσον αφορά στο όραμα του ΤΧΣ για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αυτό περιλαμβάνει μείωση των NPEs στα 35 δισ. ευρώ (20%) έως το τέλος του 2021 και μείωση του δείκτη NPEs κάτω από το 10% στο τέλος του 2022. «Είναι αναγκαίο να υπάρξει αυτή η εξυγίανση γιατί αυτό το επίπεδο είναι αναγκαίο για να αρχίσουν να δανείζουν ξανά οι τράπεζες την οικονομία», κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider