Αποχώρησε από την Praxia Bank ο Σωτήρης Συρμακέζης

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αποχώρησε από την Praxia Bank ο Σωτήρης Συρμακέζης
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ψηφιακή τράπεζα αναδιπλώνει τη στρατηγική της μετά την αδυναμία της να συγκεντρώσει το επιθυμητό κεφάλαιο για να χρηματοδοτήσει τα σχέδια ανάπτυξής της.

Αποχώρησε από το δυναμικό της Praxia Bank ο Σωτήρης Συρμακέζης, ο οποίος είχε αναλάβει επικεφαλής των τομέων λιανικής και ψηφιακής τραπεζικής στις αρχές του 2019.

Πληροφορίες του insider.gr αναφέρουν ότι η αλλαγή της στρατηγικής ανάπτυξης της Praxia, μετά την αδυναμία της να συγκεντρώσει κεφάλαια 260 εκατ. ευρώ προκάλεσαν προστριβές στη διοίκηση και αναδίπλωση της στρατηγικής της.

Σημειώνεται ότι ο αρχικός στρατηγικός σχεδιασμός της νέας τράπεζας προέβλεπε τη δημιουργία δικτύου 40 καταστημάτων έως το 2022 αλλά το σχέδιο αυτό καθυστερεί, με αποτέλεσμα να προβλέπεται η λειτουργία του πρώτου καταστήματος στα μέσα του 2019.

Στρατηγικός επενδυτής της Praxia είναι ο Μπομπ Ντάιμοντ του Atlas Fund ο οποίος ενίσχυσε την επένδυσή του κατά 70 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Συρμακέζης είναι από τα πλέον έμπειρα και καταξιωμένα ανώτερα τραπεζικά στελέχη που γνωρίζουν σε βάθος την ηλεκτρονική τραπεζική και έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον ψηφιακό μετασχηματισμό στον τραπεζικό κλάδο.

Τα έτη 2013-2015 πρωτοστάτησε στην ενοποίηση των εναλλακτικών δικτύων και υπηρεσιών ηλεκτρονικής τραπεζικής των έξι τραπεζών που απέκτησε η Τράπεζα Πειραιώς. Τον Ιούλιο του 2015 πήρε μεταγραφή για τη Eurobank όπου ηγήθηκε της δυναμικής στροφής της τράπεζας στον τομέα των ψηφιακών υπηρεσιών με νέες εφαρμογές mobile και internet banking, καθώς και της πλήρους ανανέωσης του ιστοτόπου της τράπεζας που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Προηγουμένως ήταν στέλεχος της Εγνατίας Τράπεζας -διαδοχικά Marfin Egnatia Bank και Cyprus Popular Bank, η οποία τελικώς απορροφήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider