Τις πύλες της άνοιξε από σήμερα το πρωί η Ελλάδα για να υποδεχτεί πάνω από 230 διεθνείς πτήσεις στα αεροδρόμια της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με πηγές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, για σήμερα είναι προγραμματισμένες 235 διεθνείς πτήσεις.
Αναλυτικά, για το αεροδρόμιο Αθήνας 69 πτήσεις, Κέρκυρας 21, Χανίων 16, Ηρακλείου 54, Μυκόνου 10, Σαντορίνης 4, Κω 8, Ρόδου 14, Θεσσαλονίκης 23, Σκιάθου 2, Ζακύνθου 5, Ακτίου 2, Καλαμάτας 1, Κεφαλονιάς 2, Πάρου 1, Καρπάθου 1 και Σάμου 2.
Διαβάστε επίσης:
Υπενθυμίζεται, πως σύμφωνα με τις νέες αεροπορικές οδηγίες, επεκτείνεται μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59 η αναστολή όλων των πτήσεων μετακίνησης επιβατών από και προς την Ελλάδα με το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τουρκία και τη Σουηδία.
Επίσης, με ΝΟΤΑΜ παρατείνεται η απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων πολιτών. Από τη συγκεκριμένη αεροπορική οδηγία (Νοtam) εξαιρούνται οι ακόλουθες 14 χώρες: Αλγερία, Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Σερβία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία και Ουρουγουάη.
Πέτσας: Ξεκινάμε με προσοχή, είμαστε έτοιμοι
«Σε ό,τι αφορά τις αφίξεις τουριστών, θα πρέπει να συγκρίνουμε με το μηδέν και όχι με τα πάνω από 30 εκατ. επισκεπτών που είχαμε πέρυσι», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στο Mega Channel για τον τουρισμό. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι πριν από τρεισήμισι μήνες δεν πίστευε κανείς ότι θα ανοίγουν τα σύνορά μας, έστω με περιορισμένο τρόπο και με προσοχή.
«Ξεκινάμε από το μηδέν, θα πάμε προσεκτικά έως 15 Ιουλίου», υπογράμμισε και εξέφρασε την ελπίδα οι περιορισμοί σταδιακά να αίρονται και να μη γίνονται πιο ασφυκτικοί. «Φυσικά θα υπάρχουν κρούσματα από τον ιό, αλλά πρέπει να προσέχουμε να μην έχουμε διασπορά. Είμαστε έτοιμοι. Βλέποντας και τα στοιχεία των τελευταίων εβδομάδων διαπιστώνουμε ότι δεν επιβαρύνονται τα νοσοκομεία μας, παρά τον αυξημένο αριθμό των κρουσμάτων», σημείωσε. Μίλησε ακόμα και για τις βελτιώσεις στο πρόγραμμα «Συν-εργασία» και ειδικότερα για μείωση της γραφειοκρατίας και για επέκταση του χρονικού διαστήματος που θα καλύπτει τους εργαζόμενους είτε με μεγαλύτερο κίνητρο σε επίπεδο επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος. «Αυτά τα δύο τα μελετούν στο οικονομικό επιτελείο σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις», εξήγησε.