«Κλείδωσε» η μη περικοπή των συντάξεων στο EuroWorking Group

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Κλείδωσε» η μη περικοπή των συντάξεων στο EuroWorking Group
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε εισήγηση στο EuroWorking Group, σύμφωνα με την οποία ο δημοσιονομικός στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2019 θα πιαστεί και χωρίς τη μείωση των συντάξεων.

Θετική έκβαση σημειώθηκε στο EuroWorking Group σε ό,τι αφορά το θέμα των συντάξεων, καθώς, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, οι εμπειρογνώμονες των κρατών - μελών της ζώνης του ευρώ δεν εξέφρασαν διαφωνία στην μη περικοπή των συντάξεων.

Κατά πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε εισήγηση στο EuroWorking Group, σύμφωνα με την οποία ο δημοσιονομικός στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2019 θα πιαστεί και χωρίς τη μείωση των συντάξεων.

Επί της εισήγησης αυτής δεν διατυπώθηκαν ενστάσεις. Αυτό σημαίνει πως το Eurogroup στις 19 Νοεμβρίου θα σφραγίσει τη μη περικοπή της προσωπικής διαφοράς.

Σε σχέση με το πακέτο μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην Θεσσαλονίκη το EuroWorking Group ενημερώθηκε για τους ελληνικούς σχεδιασμούς, ωστόσο η αξιολόγηση των παρεμβάσεων αυτών θα γίνει στην έκθεση που θα δημοσιοποιήσει η Κομισιόν στις 21 Νοεμβρίου για τον ελληνικό προϋπολογισμό.

«Το EuroWorking Group αφού εξέτασε την εισήγηση της Ελλάδας και τη θετική αποτίμηση της Κομισιόν δεν προέβαλε ενστάσεις στο σχέδιο προϋπολογισμού του 2019», ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider