Fitch και 15ετές ομόλογο οδηγούν στα ύψη τα ελληνικά ομόλογα

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Fitch και 15ετές ομόλογο οδηγούν στα ύψη τα ελληνικά ομόλογα
Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου σημειώνει σήμερα πτώση 13,3% σε σχέση με το κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής.

Σε ιστορικά υψηλά κινούνται οι τιμές των ελληνικών ομολόγων, ενώ αντίστοιχα σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα κινούνται οι αποδόσεις του ελληνικού πενταετούς και δεκαετούς ομολόγου, μετά την αναβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο Fitch και εν μέσω προσδοκιών πως το υπό έκδοση 15ετές ομόλογο θα τιμολογηθεί με χαμηλό επιτόκιο.

Συγκεκριμένα, η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου σημειώνει σήμερα πτώση 13,3% σε σχέση με το κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής και διαμορφώνεται στο 1,146%. Η απόδοση του ελληνικού πενταετούς ομολόγου σημειώνει πτώση 24,49%% σε σχέση με το κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής και διαμορφώνεται στο 0,33%.

Καλή η πορεία για τα ελληνικά ομόλογα προσεχώς

Στο θετικό κλίμα συμβάλουν και δύο εκθέσεις επενδυτικών τραπεζών από τις οποίες προκύπτει πως τα ελληνικά ομόλογα θα έχουν καλή πορεία μέσα στο επόμενο διάστημα.

Η Morgan Stanley παραμένει θετική για τον οικονομικό κύκλο στην Ελλάδα και πιστεύει ότι η χώρα θα παραμείνει δεσμευμένη στις μεταρρυθμίσεις και τις συνετές δημοσιονομικές πολιτικές.

Η JP Morgan επεσήμανε σε ανάλυσή της ότι η έκθεση των ελληνικών τραπεζών στο ελληνικό χρέος διαμορφώνεται στο 7% του συνολικού ενεργητικού των τραπεζών στην Ελλάδα, έναντι 10% στη νοτιοανατολική Ευρώπη, κάτι που αφήνει περιθώρια αύξησης του εν λόγω ποσοστού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider