Τουρκία: Ο Ερντογάν κατηγορεί τους «βαρώνους των χρημάτων» για την πτώση της λίρας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: Ο Ερντογάν κατηγορεί τους «βαρώνους των χρημάτων» για την πτώση της λίρας
Το τουρκικό νόμισμα έχει χάσει το 1/5 της αξίας του μέσα σε μόλις 2 εβδομάδες.

Με την τουρκική λίρα να συνεχίζει το πτωτικό σερί της, ο πρόεδρος της γειτονικής μας χώρας, Ταγίπ Ερντογάν, κατηγόρησε σήμερα τους «βαρώνους των χρημάτων» για επίθεση στην τουρκική οικονομία, επαναλαμβάνοντας την πρόθεση του για την επιδίωξη χαμηλών επιτοκίων.

Μιλώντας σε εκδήλωση στη Σμύρνη, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως «δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε το οικονομικό μας πρόγραμμα ότι κι αν κάνουν αυτοί οι βαρώνοι. Προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα μαύρο σενάριο για την Τουρκία, μέσω της αγοράς συναλλάγματος» τόνισε ο Ερντογάν.

Μετά από τις δηλώσεις του Ερντογάν, η λίρα σημείωσε νέα πτώση κατά 4,5%, φτάνοντας το 12,4766 έναντι του δολαρίου, με το τουρκικό νόμισμα να έχει χάσει το 1/5 της αξίας του μέσα σε μόλις 2 εβδομάδες.

Από την πλευρά του, ο Ερντογάν ανέφερε για την πολιτική των χαμηλών επιτοκίων που θέλει να διατηρήσει πως «δεν ξυπνήσαμε απλά ένα πρωί και είπαμε πως θα έχουμε αυτή την πολιτική. Είναι ένα σχέδιο το οποίο προετοιμάζουμε τα τελευταία 19 χρόνια» σημείωσε, υποσχόμενος πως οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι της Τουρκίας θα αποδειχθούν κερδισμένοι από τα χαμηλά επιτόκια.

Σημειώνεται πως ο Ερντογάν αντιμετωπίζει τη δυσφορία του τουρκικού λαού για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία της χώρας εν όψει και των γενικών εκλογών του 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρκία: Τι λένε οι Έλληνες ομογενείς για την οικονομική κρίση και την κατάρρευση της λίρας

«Μη διαθέσιμο»: Οι Τούρκοι δεν μπορούν να αγοράσουν iPhones, μετά την κατάρρευση της λίρας

gazzetta
gazzetta reader insider insider