ΥΠΟΙΚ: Πιστώσεις 31 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΥΠΟΙΚ: Πιστώσεις 31 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα
Για την  ενίσχυση των καλλιεργειών της επιτραπέζιας ελιάς, της λεβάντας, του ξερού σύκου, της φθινοπωρινής και βιομηχανικής πατάτας, του μανταρινιού κλιμεντίνη και καπνών.

Το ποσό των 31 εκατ. ευρώ θα καταβληθεί από το υπουργείο Οικονομικών προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την ενίσχυση των καλλιεργειών της επιτραπέζιας ελιάς, της λεβάντας, του ξερού σύκου, της φθινοπωρινής και βιομηχανικής πατάτας, του μανταρινιού κλιμεντίνη και καπνών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την προηγούμενη εβδομάδα το καθεστώς ενίσχυσης που αφορά τα ανωτέρω προϊόντα. Σημειώνεται ότι από τα ανωτέρω, πιστώσεις ύψους 15 εκατ. ευρώ για την αποζημίωση των επιτραπέζιων ελιών, της λεβάντας και του ξερού σύκου, είχαν μεταφερθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εντός του 2021, αλλά δεν είχαν αναλωθεί εντός του έτους, καθώς αναμενόταν η ανωτέρω έγκριση της Επιτροπής.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, με βάση την απόφαση της Επιτροπής και την ανωτέρω έγκριση των πιστώσεων, αναμένεται να εκδοθούν οι σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, ώστε να καταβληθεί η σχετική ενίσχυση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider