Χόλζμαν (ΕΚΤ): Η ουκρανική κρίση μπορεί να καθυστερήσει την άρση των υποστηρικτικών μέτρων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χόλζμαν (ΕΚΤ): Η ουκρανική κρίση μπορεί να καθυστερήσει την άρση των υποστηρικτικών μέτρων
Παρόμοια αναφορά έκανε και ο κεντρικός τραπεζίτης της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρνας.

Η ουκρανική κρίση και ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ του στρατού της Ουκρανίας και της Ρωσίας πιθανά να αλλάξει τις κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την άρση των υποστηρικτικών μέτρων της.

Το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ και κεντρικός τραπεζίτης της Αυστρίας, Ρόμπερτ Χόλζμαν, ανέφερε ότι η κρίση στην Ουκρανία ενδεχομένως θα καθυστερήσει την έξοδο από το πρόγραμμα των υποστηρικτικών μέτρων της τράπεζας.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ανέφερε στο Reuters πως η ΕΚΤ πρέπει να συνεχίσει το πρόγραμμα αγορών ομολόγων τουλάχιστον έως το τέλος του έτους και να μη δεσμευτεί για το χρόνο που θα τερματισθεί για να περιορίσει τον αντίκτυπο από τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Στουρνάρας είναι ο πρώτος αξιωματούχος που αναφέρθηκε στο πώς οι εξελίξεις στην Ουκρανία μπορεί να επηρεάσουν τα σχέδια της ΕΚΤ να τερματίσει τις αγορές ομολόγων και να αυξήσει τα επιτόκια για να αντιμετωπίσει τον υψηλό πληθωρισμό.

Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι η ΕΚΤ πρέπει να βγάλει επίσημα από το τραπέζι τη μείωση των επιτοκίων, αλλά και να επιτρέψει μεγαλύτερη ευελιξία αναφορικά με τον χρόνο αύξησής τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΚΤ: Θα επαναξιολογήσει τις προοπτικές της οικονομίας μετά τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider