Ευρωζώνη: Σε υψηλά 8 μηνών ο PMI υπηρεσιών τον Απρίλιο - Ενισχύθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωζώνη: Σε υψηλά 8 μηνών ο PMI υπηρεσιών τον Απρίλιο - Ενισχύθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα
Επιτάχυνση καταγράφηκε τον Απρίλιο στην επιχειρηματική δραστηριότητα της Ευρωζώνης, καθώς ο κλάδος των υπηρεσιών έδειξε να επωφελείται από τη χαλάρωση των περιορισμών για τον κορονοϊό, «ισοφαρίζοντας» την μείωση που καταγράφηκε στην μεταποιητική παραγωγή, όπως δείχνουν τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η S&P Global

Επιτάχυνση καταγράφηκε τον Απρίλιο στην επιχειρηματική δραστηριότητα της Ευρωζώνης, καθώς ο κλάδος των υπηρεσιών έδειξε να επωφελείται από τη χαλάρωση των περιορισμών για τον κορονοϊό, «ισοφαρίζοντας» την μείωση που καταγράφηκε στην μεταποιητική παραγωγή, όπως δείχνουν τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η S&P Global.

Πιο αναλυτικά, ο σύνθετος PMI της S&P Global, ο οποίος αφορά στην πορεία των μεταποιητικών εταιρειών και των εταιρειών παροχής υπηρεσιών, ενισχύθηκε στις 55,8 μονάδες από 54,9 τον Μάρτιο.

Παράλληλα, ο PMI υπηρεσιών ενισχύθηκε τον Απρίλιο στις 57,7 μονάδες από 55,6 τον Μάρτιο, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο. Στον αντίποδα, ο PMI για τον μεταποιητικό τομέα κατέγραψε μείωση στις 55,5 μονάδες, επίπεδο που συνιστά χαμηλό 15 μηνών.

«Η οικονομία της Ευρωζώνης έδειξε απρόσμενη ανθεκτικότητα εν όψει του πολέμου Ουκρανίας - Ρωσίας, χάρη σε νέα έκρηξη δραστηριότητας του τομέα των υπηρεσιών καθώς τα περιοριστικά μέτρα για το κορονοϊό χαλάρωσαν περαιτέρω στη διάρκεια του Απριλίου», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της S&P Global, Κρις Γουίλιαμσον.

Με τους περιορισμούς για την εξάπλωση της COVID-19 να μειώνονται και τη ζωή να επανέρχεται σε κάποιας μορφής κανονικότητα, η αισιοδοξία βελτιώθηκε και ο δείκτης προσδοκιών των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών αυξήθηκε στις 62,3 από 60,8 μονάδες.

Οι εταιρείες, ωστόσο, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν υψηλό κόστος, μέρος του οποίου μετακυλίουν στους καταναλωτές, με τον σύνθετο δείκτη παραγωγής να αυξάνεται στις 68,5 από 65,7 μονάδες, στο με διαφορά υψηλότερο επίπεδο από το 2002 που άρχισε η συλλογή των στοιχείων από την S&P Global.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωζώνη: Πτώση στις λιανικές πωλήσεις τον Μάρτιο

Κέρδη στις ευρωαγορές παρά την προσδοκία επιθετικής «στροφής» της Fed

gazzetta
gazzetta reader insider insider