Βιλερουά (ΕΚΤ): Αύξηση επιτοκίων με φιλικό για τις αγορές τρόπο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βιλερουά (ΕΚΤ): Αύξηση επιτοκίων με φιλικό για τις αγορές τρόπο
«Υπάρχει ανάγκη για βαθμιαία αλλά και πειστική επιστροφή της νομισματικής πολιτικής στην κανονικότητα» ανέφερε ο κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας.

Για την επικείμενη αύξηση των βασικών επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μίλησε το μέλος της διοίκησης της ΕΚΤ και κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας, Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό.

Μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο, ο Γάλλος αξιωματούχος μίλησε για την αύξηση του πληθωρισμού που καταγράφεται στην ευρωπαϊκή οικονομία, όπως δείχνουν τα στοιχεία από τη Γερμανία και τη Γαλλία για τον Μάιο.

«Τα δεδομένα δείχνουν πως συνεχίζεται η αύξηση του πληθωρισμού όπως την περιμέναμε και για αυτό υπάρχει ανάγκη για βαθμιαία αλλά και πειστική επιστροφή της νομισματικής πολιτικής στην κανονικότητα» σημείωσε ο Βιλερουά.

Σημειώνεται πως αρκετοί επενδυτές έχουν εκφράσει ανησυχία για το ότι η μεγάλη αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη της οικονομίας, ειδικότερα εν μέσω των προκλήσεων που θέτουν ο πόλεμος στην Ουκρανία και άλλα ζητήματα, όπως τα lockdown για τον κορονοϊό στην Κίνα και τα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Ο Γάλλος τραπεζίτης αναγνώρισε αυτές τις ανησυχίες και υποστήριξε πως «η αύξηση των επιτοκίων με ένα τακτικό και καλά διαχείρισμο τρόπο θα είναι υπέρ των χρηματοπιστωτικών αγορών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λέιν (ΕΚΤ): Υπέρ των αυξήσεων στα επιτόκια κατά 0,25% στις συνεδριάσεις Ιουλίου-Σεπτεμβρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider