ΗΠΑ: Πάνω από τις προσδοκίες οι νέες θέσεις εργασίας τον Μάιο - Στις 390.000

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Πάνω από τις προσδοκίες οι νέες θέσεις εργασίας τον Μάιο - Στις 390.000
Το ποσοστό της ανεργίας στην αμερικανική οικονομία διαμορφώθηκε στο 3,6%, αμετάβλητο σε σχέση με τον Απρίλιο.

Ανώτερα των προβλέψεων των αναλυτών ανήλθαν τα στοιχεία για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας.

Ειδικότερα, για τον περασμένο μήνα προστέθηκαν 390.000 νέες θέσεις εργασίας έναντι 406.000 τον Απρίλιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 328.00 νέες θέσεις.

Το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε στο 3,6%, αμετάβλητο σε σχέση με τον Απρίλιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθεί στο 3,5%.

Το μέσο ημερομίσθιο αυξήθηκε σε μηνιαίο επίπεδο κατά 0,3%, αμετάβλητο σε σχέση με τον Απρίλιο ενώ σε ετήσιο επίπεδο αυξήθηκε 5,2%, εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Σύμφωνα με το CNBC, τα στοιχεία δείχνουν πως οι αμερικανικές επιχειρήσεις συνεχίζουν τις προσλήψεις, παρά τις πληθωριστικές πιέσεις στην οικονομία των ΗΠΑ και τις αβεβαιότητες που δημιουργεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Σημειώνεται πως η ομοσπονδιακή τράπεζα της χώρας (Fed) έχει υπογραμμίσει την πρόθεση της για συνέχιση στις αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της το επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να καταπολεμηθεί ο πληθωρισμός που βρίσκεται κοντά σε υψηλό 40 ετών στις ΗΠΑ.

Από την πλευρά του, πολλοί επενδυτές θεωρούν πως η αύξηση των επιτοκίων θα προκαλέσει κάμψη στην ανάπτυξη του ΑΕΠ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωζώνη: Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η μείωση στις λιανικές πωλήσεις τον Απρίλιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider