ΟΟΣΑ: Η ενίσχυση της προσφοράς η καλύτερη λύση για τις τιμές πετρελαίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΟΣΑ: Η ενίσχυση της προσφοράς η καλύτερη λύση για τις τιμές πετρελαίου
«Οποιοδήποτε μέτρο για την αύξηση της προσφοράς θα μειώσει την τιμή του πετρελαίου και θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα», είπε ο Mathias Cormann.

Ο καλύτερος τρόπος προκειμένου να σταθεροποιηθούν οι τιμές του πετρελαίου είναι η ενίσχυση της προσφοράς και εναλλακτικές λύσεις για το ρωσικό πετρέλαιο είναι διαθέσιμες στον κόσμο, υποστήριξε ο Mathias Cormann, γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Μιλώντας στο CNBC, από τη συνάντηση των ηγετών της G20 στο Μπαλί της Ινδονησίας, ο Cormann είπε ότι ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει επιβάλει «βαρύ φορτίο στον κόσμο». «Οδηγεί σε πιο αργή ανάπτυξη, υψηλότερο πληθωρισμό, υψηλότερες τιμές ενέργειας, υψηλότερες τιμές τροφίμων, προκλήσεις για την ασφάλεια των τροφίμων, επομένως ο κόσμος θα ήταν σαφώς καλύτερα αν ο Βλαντιμίρ Πούτιν σταματούσε αυτόν τον πόλεμο».

Με αφορμή τη δήλωση της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν ότι ένα ανώτατο όριο στις τιμές του ρωσικού πετρελαίου θα είναι κρίσιμο για τη μείωση του πληθωρισμού, ο Cormann είπε ότι η G-20 θα «συνομιλήσει» για την επιβολή ανώτατου ορίου τιμών.

«Οποιοδήποτε μέτρο για την αύξηση της προσφοράς θα μειώσει την τιμή του πετρελαίου και θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα», είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας.

«Το μήνυμά μου είναι ότι υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές στον κόσμο στο πλαίσιο μιας ανοιχτής παγκόσμιας οικονομίας... μέσω της αυξημένης παραγωγής από άλλες πηγές, μπορούμε να καλύψουμε μέρος αυτής της διαφοράς και μπορούμε να βοηθήσουμε να διασφαλίσουμε ότι η τιμή θα σταθεροποιηθεί σε πιο κατάλληλο επίπεδο επίπεδo, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συνεχίζεται το selloff στον χαλκό - Κάτω από τα 7.000 δολάρια έπειτα από 20 μήνες

Μπάιντεν: Στη Σ. Αραβία σήμερα εν μέσω έντασης για πετρέλαιο και δολοφονία Κασόγκι

Η κατρακύλα του ευρώ προκαλεί πιέσεις στο πετρέλαιο - Χάνεται το όφελος από την αποκλιμάκωση τιμών

gazzetta
gazzetta reader insider insider