Bundesbank: Κορύφωση του πληθωρισμού στο 10% - Ολοένα και πιο πιθανή η ύφεση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bundesbank: Κορύφωση του πληθωρισμού στο 10% - Ολοένα και πιο πιθανή η ύφεση
Ολοένα και πιο πιθανό θεωρεί το ενδεχόμενο ύφεσης της ισχυρότερης οικονομίας της Ευρωζώνης η Bundesbank, καθώς ο πληθωρισμός συνεχίζει την ανοδική του πορεία.

Ολοένα και πιο πιθανό θεωρεί το ενδεχόμενο ύφεσης της ισχυρότερης οικονομίας της Ευρωζώνης η Bundesbank, καθώς ο πληθωρισμός συνεχίζει την ανοδική του πορεία ενώ η τεράστια εξάρτηση της Γερμανίας από τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου εντείνουν ακόμα περισσότερο την ανησυχία για το μέλλον.

Αναλυτικότερα, σε μηνιαία έκθεση της που ήρθε στο φως της δημοσιότητας την Δευτέρα, η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας εκτιμά πως οι πληθωριστικές πιέσεις θα υπερβούν το 10% και θα κορυφωθούν το προσεχές φθινόπωρο, καθώς το διαρκώς αυξανόμενο κόστος στην βιομηχανία θα μετακυλιστεί και στους υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας.

«Συνολικά, ο πληθωρισμός θα μπορούσε να φτάσει το 10% το φθινόπωρο», ανέφερε χαρακτηριστικά η Τράπεζα, υπογραμμίζοντας πως «οι ανοδικοί κίνδυνοι για τον πληθωρισμό είναι υψηλοί, ιδιαίτερα σε περίπτωση πλήρους διακοπής των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία».

«Η μείωση της οικονομικής παραγωγής τους χειμερινούς μήνες έχει γίνει πολύ πιο πιθανή», τονίζεται μεταξύ άλλων σε άλλο σημείο της έκθεσης της Bundesbank, ενώ συμπληρώνεται πως «ο υψηλός βαθμός αβεβαιότητας σχετικά με τις προμήθειες φυσικού αερίου αυτόν τον χειμώνα και οι απότομες αυξήσεις των τιμών είναι πιθανό να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο επιχειρήσεις και νοικοκυριά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Στο 18% «βλέπει» τον πληθωρισμό στις αρχές του 2023 η Citi

Νέο «άλμα» 10% για το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο - Στα 270 ευρώ/Mwh

Γερμανία: Περιμένει περαιτέρω μείωση της ροής φυσικού αερίου από τη Ρωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider