Η Ελβετία θα μειώσει την κατανάλωση αερίου κατά 15% τους επόμενους μήνες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ελβετία θα μειώσει την κατανάλωση αερίου κατά 15% τους επόμενους μήνες
Θα μειώσει τη θέρμανση στα δημόσια κτίρια και θα απενεργοποιήσει τους υπολογιστές και τις ηλεκτρικές συσκευές στις δημόσιες υπηρεσίες όταν δεν χρειάζονται.

Η κυβέρνηση της Ελβετίας ανακοίνωσε την Τετάρτη μέτρα με τα οποία σκοπεύει να μειώσει την κατανάλωση φυσικού αερίου κατά 15% μέσα στους επόμενους, εν μέσω των επιπτώσεων από την ενεργειακή κρίση που δημιουργεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Reuters, η χώρα της κεντρικής Ευρώπης σκοπεύει να μειώσει την κατανάλωση αερίου κατά 15%, ξεκινώντας από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάρτιο του 2023, εξοικονομώντας περίπου 3,6 TW/h.

Για να το επιτύχει αυτό, η κυβέρνηση της Ελβετίας γνωστοποίησε πως θα μειώσει τη θέρμανση στα δημόσια κτίρια και θα απενεργοποιήσει τους υπολογιστές και τις ηλεκτρικές συσκευές στις δημόσιες υπηρεσίες όταν δεν χρειάζονται, για να θέσει το καλό παράδειγμα για τους ιδιώτες.

Παρόμοια μέτρα λαμβάνουν κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία.

Σημειώνεται πως η Ελβετία έχει ένα από τα μικρότερα ποσοστά κατανάλωσης ενέργειας από αέριο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με περίπου 3/4 αυτή της κατανάλωσης να γίνονται τον χειμώνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιταλία: Στο 80% πληρότητα των αποθεμάτων φυσικού αερίου

Το Τόκιο θέλει να επιταχυνθεί η ανάκαμψη του τομέα πυρηνικής ενέργειας

gazzetta
gazzetta reader insider insider