Μπρέιναρντ (Fed): Οι αυξήσεις στα επιτόκια θα συνεχιστούν μέχρι να υποχωρήσει ο πληθωρισμός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπρέιναρντ (Fed): Οι αυξήσεις στα επιτόκια θα συνεχιστούν μέχρι να υποχωρήσει ο πληθωρισμός
Την πρόθεση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) να συνεχίσει τις αυξήσεις των βασικών της επιτοκίων μέχρι την αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων επανέλαβε η αντιπρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Λάελ Μπρέιναρντ.

Την πρόθεση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) να συνεχίσει τις αυξήσεις των βασικών της επιτοκίων μέχρι την αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων επανέλαβε η αντιπρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Λάελ Μπρέιναρντ.

«Θα συνεχίσουμε (σ.σ. τις αυξήσεις στα επιτόκια) για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί ώστε να μειωθεί ο πληθωρισμός», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μπρέιναρντ, σημειώνοντας πως τα αυξημένα ποσοστά του πληθωρισμού πλήττουν κυρίως τα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα.

«Η πολιτική μας θα πρέπει να είναι περιοριστική για κάποιο χρονικό διάστημα για να παρέχει εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός θα επιβραδυνθεί προς τον στόχο», ανέφερε στη συνέχεια το νούμερο 2 της Fed, μιλώντας στο δίκτυο CNBC.

Σημειώνεται πως από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, η Ομοσπονδιακής Τράπεζα των ΗΠΑ έχει αυξήσει τα επιτόκια σε ένα εύρος 2,25%-2,5%, ενώ η αγορά έχει προεξοφλήσει ακόμα μία «γενναία» αύξηση κατά 75 μονάδες βάσης στην επερχόμενη συνεδρίαση, η οποία είναι προγραμματισμένη για το διήμερο 20-21 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΚΤ: Ο περιορισμός της «ρευστότητας» κοστίζει περισσότερο από τα επιτόκια

ΗΠΑ: Κατά 12,6% συρρικνώθηκε το εμπορικό έλλειμμα, σε χαμηλό 9 μηνών

gazzetta
gazzetta reader insider insider