Σε χαμηλό 27 μηνών η μεταποίηση της Ευρωζώνης - «Σοκ ανάλογο» με τη χρηματοπιστωτική κρίση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε χαμηλό 27 μηνών η μεταποίηση της Ευρωζώνης - «Σοκ ανάλογο» με τη χρηματοπιστωτική κρίση
Ο συνδυασμός ενός μεταποιητικού κλάδου σε ύφεση και των αυξημένων πληθωριστικών πιέσεων θα προσθέσει περισσότερες ανησυχίες για τις προοπτικές της οικονομίας της Ευρωζώνης.

Επιδείνωση μεγαλύτερη από αυτή που είχε αρχικά εκτιμηθεί κατέγραψε ο κλάδος της μεταποίησης στην Ευρωζώνη για τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία της S&P Global, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 27 μηνών.

Ο PMI μεταποίησης διαμορφώθηκε στις 48,4 μονάδες έναντι 48,5 μονάδων στην αρχική μέτρηση της S&P Global και όπως ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, πέφτοντας περαιτέρω από τις 49,6 μονάδες του Αύγουστου.

Οι 48,4 μονάδες είναι η χαμηλότερη επίδοση του δείκτη από τον Ιούνιο του 2020, ενώ σημειώνεται πως κάθε μέτρηση υπό των 50 μονάδων φανερώνει συρρίκνωση των δραστηριοτήτων του κλάδου.

Ο δείκτης παραγωγής υποχώρησε στις 46,3 μονάδες από τις 46,5, παραμένοντας κάτω από το όριο των 50 μονάδων για τέταρτο συνεχή μήνα.

Όπως αναφέρει στη σχετική έκθεση ο Κρις Ουίλιαμσον, επικεφαλής οικονομολόγος της S&P Global, «ο άσχημος συνδυασμός ενός μεταποιητικού κλάδου σε ύφεση και των αυξημένων πληθωριστικών πιέσεων θα προσθέσει περισσότερες ανησυχίες για τις προοπτικές της οικονομίας της Ευρωζώνης.

Εξαιρουμένης της περιόδου με τα lockdown για τον κορονοϊό, η μεταποίηση στην Ευρωζώνη δεν έχει δει τέτοια κατάρρευση στη ζήτηση και την παραγωγή αυτής της κλίμακας, από τις αρχές του 2019 και το βάρος της χρηματοπιστωτικής κρίσης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε πορεία συρρίκνωσης η μεταποίηση στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο - «Βαρίδι» ο πληθωρισμός

gazzetta
gazzetta reader insider insider