ΗΠΑ: Μεγάλη πτώση στις προσδοκίες για την πορεία του πληθωρισμού και την καταναλωτική δαπάνη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Μεγάλη πτώση στις προσδοκίες για την πορεία του πληθωρισμού και την καταναλωτική δαπάνη
Οι εκτιμήσεις για τη δαπάνη των νοικοκυριών των ΗΠΑ μέσα στους επόμενους 12 μήνες υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο.

Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι προσδοκίες για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και την κατανάλωση των Αμερικανών πολιτών το επόμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με έρευνα που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Fed) της Νέας Υόρκης, για τον Σεπτέμβριο.

Όπως μετέδωσε το CNBC, οι εκτιμήσεις των πολιτών για την πορεία του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία τους επόμενους 12 μήνες υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2021, καθώς αναμένεται πως ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 5,4% για τον επόμενο χρόνο έναντι εκτίμησης 5,75% τον Αύγουστο.

Οι εκτιμήσεις για τη δαπάνη των νοικοκυριών των ΗΠΑ μέσα στους επόμενους 12 μήνες υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο, με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί στο 6% για το επόμενο 12μηνο έναντι του 7,8% που ήταν τον Αύγουστο.

Σημειώνεται πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηνιαία δαπάνη του δείκτη από την έναρξη της σχετικής έρευνας της Fed Νέας Υόρκης, τον Ιούνιο του 2013.

Τα στοιχεία έρχονται καθώς συνεχίζεται η αύξηση των βασικών επιτοκίων της Fed με στόχο την καταπολέμηση του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι τράπεζες των ΗΠΑ φτιάχνουν «μαξιλάρι» 5 δισ. δολαρίων υπό τον φόβο της ύφεσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider