Οι τράπεζες των ΗΠΑ φτιάχνουν «μαξιλάρι» 5 δισ. δολαρίων υπό τον φόβο της ύφεσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι τράπεζες των ΗΠΑ φτιάχνουν «μαξιλάρι» 5 δισ. δολαρίων υπό τον φόβο της ύφεσης
Τα κέρδη των αμερικανικών τραπεζών αναμένεται να υποχωρήσουν από 13% έως 46% για το γ' τρίμηνο, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Οι 6 μεγαλύτερες τράπεζες στις ΗΠΑ αναμένεται να αφήσουν στην άκρη 5 δισ. δολαρίων ως «μαξιλάρι» ρευστότητας για το γ' τρίμηνο του 2022, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για ύφεση στην οικονομία, σύμφωνα με το Reuters.

Οι αναλυτές της Wall Street εκτιμούν πως με βάση την αύξηση των επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), τα αποθεματικά των τραπεζών μπορούν να αποδειχθούν ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος στα εταιρικά αποτελέσματα των τραπεζών.

Σημειώνεται πως την Παρασκευή ανακοινώνουν τα μεγέθη τους για το γ' τρίμηνο οι Wells Fargo, Citigroup και Moran Stanley για να ακολουθήσουν την ερχόμενη εβδομάδα οι Bank of America και Goldman Sachs.

Τα κέρδη των αμερικανικών τραπεζών αναμένεται να υποχωρήσουν από 13% έως 46% για το γ' τρίμηνο, σύμφωνα με δημοσκόπηση μεταξύ αναλυτών του Refinitiv, με την Citi να αναμένεται να ανακοινώσει το μεγαλύτερο «μαξιλάρι» ρευστότητας του κλάδου, ύψους 1,51 δισ. δολαρίων.

Μεταξύ των παραγόντων που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις ζημίες των τραπεζών είναι η κάμψη των δημοσιονομικών μέτρων στις ΗΠΑ, οι γεωπολιτικές εξελίξεις και η αύξηση του πληθωρισμού, σημειώνει το Reuters.

Υπενθυμίζεται πως ο επικεφαλής της JP Morgan, Τζέιμι Ντιμόν, ανέφερε τη Δευτέρα πως οι ΗΠΑ είναι πιθανό να βρεθούν σε ύφεση μέσα στους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΔΝΤ: Ανάπτυξη 1,8% στην Ελλάδα το 2023, σε ύφεση Γερμανία, Ιταλία – Η ΕΕ στο «μάτι» της κρίσης

JP Morgan: Η Ευρώπη είναι ήδη σε ύφεση - Κίνδυνος για τις ΗΠΑ τους επόμενους μήνες

gazzetta
gazzetta reader insider insider