Παγκόσμια Τράπεζα: Η Κίνα χρειάζεται επενδύσεις 17 τρισ. δολαρίων για να επιτύχει τους κλιματικούς στόχους μέχρι το 2026

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παγκόσμια Τράπεζα: Η Κίνα χρειάζεται επενδύσεις 17 τρισ. δολαρίων για να επιτύχει τους κλιματικούς στόχους μέχρι το 2026
Η κλιματική αλλαγή να μπορεί να μειώσει την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας από 0,5% έως 2,3% μέχρι το 2030.

Η Κίνα χρειάζεται να επενδύσει επιπλέον 17 τρισ. δολάρια στους κλάδους της ενέργειας και των υποδομών ώστε να επιτύχει τους στόχους μηδενικών εκπομπών ρύπων μέχρι το 2060, αναφέρει σε νέα έκθεση της η Παγκόσμια Τράπεζα.

Σύμφωνα με το Reuters, οι κλιματικές προκλήσεις αποτελούν μια σημαντική απειλή για την Κίνα, ειδικότερα για τις πολυπληθείς πόλεις της χώρας και τις κρίσιμες οικονομικά χώρα που βρίσκονται κοντά στις ακτές, με την κλιματική αλλαγή να μπορεί να μειώσει την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας από 0,5% έως 2,3% μέχρι το 2030.

«Οι μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης της Κίνας γίνονται ολοένα και περισσότερο εξαρτώμενες από ανακατανομή της οικονομίας και από τις επενδύσεις στις υποδομές προς την καινοτομία, από τις εξαγωγές στην εγχώρια κατανάλωση» σημειώνεται στην έκθεση.

Η Παγκόσμια Τράπεζα υποστηρίζει πως θα είναι αδύνατο για την Κίνα να πετύχει τους παγκόσμιους στόχους για το κλίμα εάν δεν περάσει σε μια οικονομία χαμηλής κατανάλωσης άνθρακα, την ώρα που μέχρι σήμερα η Κίνα παράγει το 27% του διοξειδίου του άνθρακα παγκοσμίως και το 1/3 των παγκόσμιων ποσοτήτων αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

«Αυτή η μετάβαση θα χρειαστεί μια μαζική στροφή πόρων, καινοτομίας και νέων τεχνολογικών για να βελτιωθεί η ενεργειακή αποδοτικότητα και η παραγωγικότητα των πόρων» αναφέρει η έκθεση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΔΝΤ για Ελλάδα: Επιστροφή σε διατηρήσιμα πλεονάσματα το 2023 – Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση χρέους

gazzetta
gazzetta reader insider insider